Niksa Stipaničev / CROPIX
fanovi tuguju

Nakon sedam godina, danas se emitira posljednja 'Vrtlarica': 'Hvala svima na podršci'

Nakon uspješnih sedam godina, HRT je ukinuo popularnu 'Vrtlaricu', autorsku emisiju Kornelije Benyovsky Šoštarić čija se se epizoda emitirati danas posljednji put.

'Poslijednja premijerna epizoda Vrtlarice je posvećena ekološkom uzgoju rajčice, na vašu želju, jer ste pisali kako želite vidjeti uzgoj eko rajčice od početka proljeća, pa sve do jeseni. Zahvaljujem svim vjernim gledateljima, na podršci, ali i mnogim inspirativnim pitanjima tijekom sedam godina koliko smo se družili.', napisala je Kornelija Benyovsky Šoštarić na Facebooku emisije koji ima čak 23 tisuće pratitelja. Brojni pratitelji ne čude s obzirom da je autorica od vrtlarstva napravila poziv te mnoge gledatelje uvela u svijet zdravog života.

Lepa Ves, 120310.
Kornelija Benyovsky  Sostaric, najpoznatija tv- vrtlarica, autorica priloga Abeceda vrtlarstva u emisiji plodovi zemlje na HTV-u i autorica knjige o vrtlarstvu Zeleni kvadrat u izdanju Profila snimljena na svom imanju u Hrvatskom Zagorju.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Autorica i njezin suprug, redatelj Nino Šoštarić sedam su godina stvarali emisiju koja je osvojila i regiju, no čelna garnitura HRT-a ukida anekse dok obećava novu sistematizaciju pa je bračni par koji stoji iza ovog uspješnog projekta ostao bez angažmana kojem se svakodnevno sedam godina posvećivao.

Kornelija je svojedobno objasnila kako ni dan svoj vrt ne može ostaviti bez nadzora, pa zbog toga čak ni zajedno ne mogu planirati godišnji odmor. 'Imam veliku podršku obitelji, posebno supruga, koji ne ide na godišnji odmor da bismo se kći i ja malo odmorile na moru. Nije problem ostaviti vrt koji je dobro organiziran, koji ima automatiziran sistem navodnjavanja. No, naš je vrt poligon za snimanje i problem je što u vrt, kada nas nema, dolaze nepozvani gosti, pa kradu i odnose plodove našeg rada i biljke koje smo planirali snimiti. Zato je bitno boraviti u vrtu svakog dana', objasnila je najpoznatija televizijska vrtlarica s diplomom Agronomskog fakulteta čiji se fanovi i dalje nadaju novim sezonama.

Linker
13. travanj 2024 13:34