Paško Vukasović
 Davor Matota
ljeto na hvaru

Niže projekt za projektom, a snalazi se i ispred i iza kamere: Glumac Paško Vukasović veseli se radnoj jeseni od obale do Zagreba

Splitski glumac sa zagrebačkom adresom gradski je asfalt za vrijeme ljetnih mjeseci zamijenio s plažama, onima u Hvaru gdje ljetuje već dugi niz godina. Ipak, kao i svaki 'domaći', nije se previše puta 'bacio' u more, no iskoristio je vrijeme za odmor. Jesen mu donosi razne projekte i planove, a što sve priprema, otkrio nam je u razgovoru.

Glumac Paško Vukasović (28) rodom je iz Splita, no tamo još uvijek nije stao na kazališne daske. Završio je glumu na Akademiji u Zagrebu, prirodnim slijedom događaja se u glavnom gradu i zaposlio te u njemu živi posljednjih desetak godina. Ljeto već dvadeset godina provodi na Hvaru gdje je većinu vremena, a dio ljeta provede i u Kaštelima gdje je odrastao.

"Volio bih glumiti i u Splitu, ali za sada tamo sam samo snimao filmove", rekao nam je Paško kojem je matično kazalište Trešnja u Zagrebu, a trenutačno radi i na trećoj sezoni hrvatske serije "Novine". Na jesen ga u Trešnji očekuje nekoliko predstava, između ostalog i premijera predstave "Ivica i Marica". Ono čemu se veseli su premijere u Hotelu Park na Hvaru početkom desetog mjeseca, gdje sada provodi ljetne dane.

Hotel Park / Hvar 13.08.2019. / foto: Davor Matota / Pasko Vukasovic
Davor Matota
Paško Vukasović

Riječ je o umjetničkom projektu u produkciji Boom! Teatra, nastaloj uz potporu Ministarstva kulture, a u izvansezonskom razdoblju na Hvaru posjetitelje očekuju predstave, izložbe i predavanja, za djecu i odrasle. "Na ovaj način planiramo dodatno produžiti sezonu na moru, a i pružiti dodatne kulturne sadržaje, posebno one za djecu", kazao nam je Paško i najavio predstavu u režiji Senke Bulić (Hotel Bulić) - "Hedda Gabler", koja će se u zagrebačkoj Tvornici izvesti početkom listopada.

Hotel Park / Hvar 13.08.2019. / foto: Davor Matota / Pasko Vukasovic
Davor Matota
Paško Vukasović

Mladi glumac dobro se snalazi ispred, ali i iza kamere pa iza sebe već ima predstavu "Huligan" koju je režirao. Trenutačno kao kreativni producent radi na predstavi "Mala škola svemirskog putovanja" koja je, kako kaže, spoj kazališta i znanosti. Edukativno-znanstvena predstava za djecu održat će se u zagrebačkoj zvjezdarnici, a premijera je zakazana za rujan 2019. godine.

Hotel Park / Hvar 13.08.2019. / foto: Davor Matota / Pasko Vukasovic
Davor Matota
Paško Vukasović

Linker
20. travanj 2024 12:27