Getty Images
forbesova lista

Niže uspjehe: Serena Williams ispisala povijest

Jedna od najpoznatijih tenisačica svijeta i osvajačica 23 Grand Slam naslova upisala se u povijest i postala prva sportašica koja se našla na listi najbogatijih žena u 2019. godini koje su svoje bogatstvo same zaradile.

Financijski magazin Forbes uvrstio je tenisačicu Serenu Williams (37) na popis najbogatijih Amerikanki koje su same zaradile svoja višemilijunska bogatstva. Tenisačica se našla u elitnom društvu s procijenjenom zaradom od 224 milijuna dolara. Magazin ističe kako je Serena stekla bogatstvo ne samo teniskim reketom, već svojom inteligencijom i brendom koji je stvorila.

Tenisačica je osnovala tvrtku Serena Ventures koja ulaže u nove ideje i poduzetnike te je u posljednjih pet godina uložila u 34 start-up projekta. Trenutno je tvrtka vrijedna oko 10 milijuna dolara. "Želim biti dio infrastrukture i dio brenda, ne samo lice", izjavila je jednom prilikom.

Uz to, Serena se bacila i u posao s beauty i modnim brendovima. Uz suradnje s Nikeom, uložila je u američki beauty brend Asutra s kojim je ostvarila uspješnu suradnju.

Posljednjih godina sportaši se sve više probijaju na liste najbogatijih osoba u Americi, ali i svijetu. Do sada su to uglavnom bili muškarci, a Serena je prva sportašica koja se pojavila na ovoj listi koju magazin objavljuje na godišnjoj bazi. Društvo joj prave voditeljica Oprah Winfrey, Kylie Jenner, pjevačica Rihanna, dizajnerica Vera Wang, pjevačica Celine Dion i ostale uspješne žene iz svijeta poduzetništva, showbizza i modne industrije.

Linker
19. travanj 2024 16:27