Severina
 Darko Tomas / Hanza Media
Nikad kraja

Nove muke za Severinu: Tuži je sutkinja i traži naknadu štete od 20 tisuća kuna

Nakon što joj je oduzeto skrbništvo nad sinom Aleksandrom te je prekinula suradnju s dugogodišnjim menadžerom Alenom Ključom, nevolje za pjevačicu jednostavno ne prestaju. Sutkinja koja je željela potvrditi prvostupanjsku presudu, izuzela se iz predmeta odlučivanja po Severininoj žalbi jer je tuži za povredu prava osobnosti.

Severina je na presudu zagrebačkog Općinskog suda, koji je skrbništvo nad zajedničkim sinom Aleksandrom dao ocu Milanu Popoviću, 12. veljače uložila žalbu te je održana višesatna sjednica na kojoj je sutkinja Lucija Lasić željela da se potvrdi prvostupanjska presuda, dok su druge dvije sutkinje bile protiv.

Iz tog razloga Lasić je zahtijevala da se izuzme iz predmeta odlučivanja po žalbi, što predsjednik splitskog suda isprva nije prihvatio, no 28. veljače ponovno je zatražila izuzeće s objašnjenjem da je protiv jedne od stranaka u postupku pokrenula parnični postupak.

Kako piše 24 sata, spomenuta stranka je Severina jer je na presici u listopadu prošle godine dala izjavu kojom je, prema Lasić, povrijedila njezina prava osobnosti. Osim toga, Lasić od Severine traži naknadu štete od 20.000 kuna.


Što kaže druga strana

S druge pak strane, Severinina odvjetnica Jasminka Biloš u ime svoje klijentice rekla je za Gloria.hr: "Ne znamo i nismo primili nikakvu tužbu, stoga ne znamo ni razloge. Ako su medijske informacije o podnesenoj tužbi točne, sutkinja je o sukobu interesa morala izvijestiti predsjednika suda odmah kada je predmet dobila u rad - u siječnju 2020., i tražiti svoje izuzeće, a ne nakon dva mjeseca, kada se vijeće kojim je predsjedala upustilo u razmatranje žalbi i odlučivanje po žalbi. Ako se sutkinja našla povrijeđena medijskim istupima Severine koji datiraju iz prošle godine, svakako je u sukobu interesa".

Zagreb, 171019.
Hotel Westin.
Severina na konferenciji za medije najavila turneju The Magic Tour.
Na fotografiji: Severina Kojic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Teške optužbe

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić", rekla je Severina javno na koferenciji prije nedavne turneje.

Podsjetimo, Lasić je trebala odlučivati o Severininoj žalbi na presudu sutkinje Tee Golub kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, dok ga majka viđa u određene dane i sate te joj je oduzeto pravo odlučivanja o dječakovoj zdravstvenoj skrbi i obrazovanju.

Županijski sud u Splitu ukinuo je prethodne dvije odluke druge sutkinje Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, Verice Nikić, koja je vodila predmet prije Golub.

Nikić je presudila da Aleksandar provodi tjedan dana s majkom, a tjedan dana s ocem, s čim se Lasić očito nije slagala pa ju je Severina uzela "na zub" na konferenciji za novinare uoči početka svoje glazbene turneje "Magic Tour". Kako će se situacija razvijati možemo samo nagađati, ali Lasić ne ide u prilog što je 2015. stegovno kažnjena jer je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti.


Čitajte i:

Linker
18. travanj 2024 09:51