Foto: Profimedia
 Profimedia, SIPA USA
ANGELINA JOLIE I BRAD PITT

Od preljuba do rastave – Svi detalji veze zlatnog holivudskog para

Vijest da se slavni holivudski glumci Angelina Jolie i Brad Pitt razvode nakon 12 godina veze jučer je šokirala njihove brojne obožavatelje koji su vjerovali kako je holivudski par jedan od primjera prave ljubavi. Odvjetnik američke glumice potvrdio je da je Angelina predala zahtjev za razvod nakon dvije godine braka, a kao razlog navedene su nepomirljive razlike. I dok njihovi obožavatelji tragaju za pravim razlogom, a tabor Jennifer Aniston likuje nad razvojem situacije, donosimo vam priču o holivudskom paru od samih početaka njihove veze pa sve do danas.

Gospodin i gospođa Smith

U siječnju 2004. godine počinje snimanje filma “Gospodin i gospođa Smith” u Los Angelesu. U to vrijeme on je bio u braku s Jennifer Aniston, a Angelina je bila samohrana majka. Nedugo nakon početka snimanja krenula su šuškanja o njihovoj aferi, ali ih je par uporno nazivao lažnima.

Unatoč pričama o ljubavnoj aferi, Brad i Jennifer te godine zajedno dolaze na dodjelu Emmyja i izgledaju relativno sretno.

Sep 19, 2004 - Los Angeles, California, USA - BRAD PITT and his wife JENNIFER ANISTON share an intimate moment on the red carpet at the 56th Annual Emmy Awards at the Shrine Auditorium., Image: 30001363, License: Rights-managed, Restrictions: * Los Angeles Times and U.S. Tabloid Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Foto: Profimedia

Ipak, sreća nije potrajala: početkom 2005. godine Jennifer je zatražila razvod od Brada nakon pet godina braka. Za to vrijeme Angelina i Brad promoviraju film, a već sredinom godine odlaze na zajednički odmor.

Editorijal u W magazinu

U ljetnom izdanju W magazina iste je godine objavljen editorijal s Angelinom i Bradom kao idiličnim parom. To se smatra njihovom prvom službenom objavom veze. Nekoliko tjedana ranije Angelina je izjavila kako nikada ne bi mogla biti s oženjenim muškarcem, osobito nakon što je njen otac varao njezinu majku, a editorijal je bio snimljen u ožujku, kada je Brad još uvijek bio u braku.

Angelina Jolie and Brad Pitt at the premiere of
Profimedia, StarMax
Foto: Profimedia

Proširenje obitelji

Početkom 2006. Angelina i Brad su otkrili da očekuju prvo zajedničko dijete – kći Shiloh pridružila se Maddoxu i Zahari u svibnju 2007. godine. Godinu kasnije odlučili su posvojiti sina Paxa iz Vijetnama, a dva mjeseca nakon toga otkrivaju da očekuju blizance – sina Knoxa i kćer Vivienne. Njihove prve fotografije prodane su za 14 milijuna dolara, koje je par uplatio u vlastitu humanitarnu zakladu.

– Sa šestero djece vlada pravi kaos u kući, ali uspijevamo i stvarno nam je lijepo – izjavila je tada Angelina za časopis People.

Angelina Jolie and Brad Pitt arrive for the screening of the animated film
REUTERS
Foto: Reuters

Idiličan odnos

– Oduvijek sam željela veliku ljubav. Djeca nas definitivno dodatno povezuju, ali veza neće opstati ako ste zajedno samo radi njih. Morate biti zainteresirani jedno za drugo i provoditi vrijeme zajedno. Brad i ja uvijek odvojimo vrijeme samo za sebe i potrebni su nam ti trenuci – otkrila je 2010. Angelina u intervju za Parade.

Actors Brad Pitt and Angelina Jolie arrive at the 81st Academy Awards in Hollywood, California February 22, 2009.  REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS
Foto: Reuters

Zaruke

Brad Pitt je 2011. godine priznao voditeljici Ellen DeGeneres da se on i Angelina ne žele vjenčati sve dok istospolni brak ne bude legaliziran svugdje u SAD-u, ali i da su djeca stvarno počela vršiti pritisak na njih. Par se godinu dana nakon toga zaručio.

Hollywood actors Brad Pitt (L) and actress Angelina Jolie (2nd R) arrive with their children Knox (beside Pitt), Vivienne (R) and Pax (C) at Haneda international airport in Tokyo, Japan on July 28, 2013.  REUTERS/Issei Kato/File Photo
REUTERS
Foto: Reuters

Zdravlje

Angelina Jolie je 2013. godine u pismu za The New York Times, nazvanom “My Medical Choice”, otkrila da se odlučila podvrgnuti postupku dvostruke preventivne mastektomije jer spada u rizičnu skupinu s obzirom da joj je majka umrla od raka dojke.

– Pišem o tome jer se nadam da će druge žene naučiti iz mojeg iskustva. Sretna sam što uz sebe imam partnera koji je pun ljubavi i podrške. Znamo da je to prava odluka za našu obitelj i da će nas iskustvo još više povezati – izjavila je tada američka glumica.

File photo dated 02/06/13 of Brad Pitt and his wife Angelina Jolie attending the world premiere of World War Z in London, as Hollywood star Jolie has filed for divorce, TMZ has reported., Image: 300491182, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Foto: Profimedia

Vjenčanje

U kolovozu 2014. godine, par je napokon izmijenio zavjete u Chateau Miraval u Francuskoj. Na tajnom vjenčanju bila su prisutna samo njihova djeca – Maddox i Pax su dopratili Angelinu do oltara, Zahara i Vivienne bile su zadužene za latice, dok su Shiloh i Knox nosili prstenje. Čak je i njezina vjenčanica kuće Versace bila inspirirana djecom i bila ukrašena njihovim crtežima. Sve se činilo tako idealno.

Director and cast member Angelina Jolie and her husband and co-star Brad Pitt pose at the premiere of
REUTERS
Foto: Reuters

By the Sea

Par je krajem 2014. počeo sa snimanjem filma “By the Sea” na Malti. Film se bavi dramatičnim odnosom para koji je pred prekidom, a Angelina je negirala da ima istinitih elemenata i da je njezin brak s Bradom u krizi.

– Svađamo se i imamo problema kao i svi parovi. Postoje dani kada se jednostavno izluđujemo, ali problemi s kojima se suočava par u filmu nisu naši, jer da jesu ne bismo uspjeli snimiti film.

Ponovno zdravstveni problemi

Lani je Angelina ponovno napisala pismo, ovog puta za The Times, u kojem je otkrila da je odstranila jajnike i jajovoda zbog rizika od raka.

– Neću moći više rađati i očekujem neke fizičke promjene. Ali ne opterećujem se time što će tek doći. Ne zato jer sam snažna već zato jer je sve to dio života. Nemam se čega bojati – napisala je.

Razvod

Jolie je u ponedjeljak, 19. rujna, predala zahtjev za razvod, navodeći nepomirljive razlike kao razlog i tražeći skrbništvo nad djecom.

– Odluka je donesena za zdravlje obitelji. Ona neće davati nikakve komentare i traži da se obitelji omogući privatnost u ovo teško vrijeme – izjavio je njezin odvjetnik Robert Offer, a Brad Pitt je u svojoj izjavi za medije samo kratko izjavio kako je žalostan zbog svega i da su im djeca na prvom mjestu.

File photo dated 08/05/14 of Brad Pitt and his wife Angelina Jolie attending the premiere of Maleficent at Kensington Palace, London, as Hollywood star Jolie has filed for divorce, TMZ has reported., Image: 300490898, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Foto: Profimedia

Linker
16. travanj 2024 23:32