Profimedia, Pacific coast news
nemilosrdni biznismen

Preminuo hotelijer Barron Hilton, unuka Paris se oprostila emotivom objavom

Jedan od najpoznatijih hotelijera, Barron Hilton preminuo je u četvrtak u 92. godini života. Obitelj Hilton najpoznatija je po franšizi luksuznih hotela Hilton Conrad od kojih je prvi otvoren još 1919. godine.

Od svog djeda Barrona Hiltona oprostila se njegova unuka, poznata reality zvijezda i DJ-ica Paris Hilton.

- Duboko sam ožalošćena gubitkom svog djeda, Barrona Hiltona. Bio je legenda, vizionar, briljantan, zgodan, ljubazan i živio je život pun dostignuća i avantura. Od malena sam se ugledala na njega kao na biznismena. Neizmjerno sam zahvalna što sam imala takvog nevjerojatnog mentora. Uvijek sam ga nastojala učiniti ponosnim. U posljednjem razgovoru koji smo vodili prije nekoliko dana kazala sam mu koliko je utjecaj imao na mene. Njegov duh, srce i nasljeđe živjet će u meni - napisala je ožalošćena Paris i u sljedećoj objavi nadodala kako je tužna što je izgubila djeda, ali i sretna što je on sada u raju s njezinom bakom i njegovom srodnom dušom.

Hilton je preminuo u svom domu u Los Anelesu od posljedica prirodne smrti, što je potvrdila njegova fondacija Conrad N. Hilton.

Njegovu obiteljsku kompaniju osnovao je njegov otac Conrad, no Barronovo strogo poslovanje napravilo je carstvo kakvo poznajemo danas. S 19 godina je odbio raditi s ocem i osnovao je svoju kompaniju za distribuciju citrusa na području Los Angelesa. Kasnije se odlučio pridružiti obiteljskom poslu, a 1979. preuzeo je hotelsku kompaniju.

39508, WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIA - Wednesday April 14 2010. Paris Hilton and her grandfather William Barron Hilton dine out with other members of the family  - but no Doug Reinhardt - at Dan Tana's. Rumours surfaced earlier this week that Paris had split from Doug - a rumour she refuted.  William, 82, and his socialite granddaughter appear to have made up since he was said to have been embarrassed by her hard-partying ways and brushes with the law. The family patriach pledged 97% of his fortune to a charitable trust on Christmas Day 2007 - the year Paris was imprisoned following a violation of a DUI conviction., Image: 56629593, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news
Profimedia, Pacific coast news

Početkom tisućljeća njegova megakorporacija je imala gotovo 3000 hotela diljem svijeta. Iza sebe je ostavio osmero djece i 15 unučadi.

Linker
19. travanj 2024 07:05