Tanner/UNHCR / Starface / Profimedia
Burna mladost

Procurile nikad viđene fotke mlade Angeline Jolie: Bila je ekscentrična, ali i velika humanitarka

Nimalo ne čudi što se jedna od najpoznatijih holivudskih glumica toliko zalaže za prava slabijih, pogotovo izbjeglica, jer je odmalena bila osjetljiva na tuđu nevolju, a to dokazuju fotke i pisma koje je jedan njezin prijatelj dao britanskom magazinu.

Iako je danas najviše posvećena djeci i vodi koliko-toliko miran život, glumica Angelina Jolie nekada je bila oličenje buntovnosti i mladenačkog inata. Britanski Daily Mail došao je do fotografija iz tog razdoblja, kada je buduća glumica tražila sebe i isprobavala razne droge i alkohol.

Osim toga, u javnost su procurila i pisma koje je Angelina slala svojim prijateljima o odnosu sa svojom obitelji kada je bila tinejdžerica. Izbor, koji je zahtijevao da ostane anoniman, s Angelinom je išao u školu El Rodeo Middle School u Los Angelesu.

Na fotografijama Angelina ima svega 14 godina te pije s prijateljima, jede pizzu, smije se dok se izležava u krevetu te čak pozira na groblju.

Sada 45-godišnja glumica u pismima je opisivala svoja pijanstava, odnose s muškarcima, pušenje trave i slično, a izvor ju je opisao kao prelijepu, ali ekscentričnu personu zaljubljenu u tamnu stranu života.

Osjetljiva na probleme drugih

Ipak, njezina osjetljivost prema nepravdi i drugim ljudima već je tada bila u njoj pa je prijateljima često posuđivala novac i pomagala beskućnicima. Danas je poznata humanitarka koja je mnogo uložila u mnoge organizacije, putovala svijetom i posjećivala najveću sirotinju na planetu.

"Bila je divna osoba i naše je prijateljstvo bilo predivno. Ljudi ne shvaćaju da je ona oduvijek bila velika humanitarka, luda i otkačena, ali humanitarka. Budući da je bila iz imućnije obitelji od nas, uvijek bi dijelila stvari sa mnom i drugim prijateljima i nije mogla proći pored beskućnika bez da mu ne ponudi hranu ili novac. Tada je imala samo 14 godina, stoga ne čudi da je i danas glasna u pomoći izbjeglicama diljem svijeta", rekao je izvor za Daily Mail.

Osim toga, naglasio je kako je Angelina već tad bila nezadovoljna životom kakav se živi na Beverly Hillsu. "Stalno smo tulumarili, pili, pušili cigarete... vozikali se uokolo autobusom, a ona je uvijek radila lude stvari koje su bile suprotnost ekipi s Beverly Hillsa. Oblačili smo se u crno i nazivali se anarhistima, nismo se željeli voziti u skupocjenim autima i družili smo se s ljudima koje su u školi zlostavljali", opisao je izvor.

Što se tiče njezinih tadašnjih ljubavi, Angelina je na jednoj od razglednica poslanoj prijateljima 1989. jasno naznačila da zna što želi: "On je fotograf koje sam danas upoznala i nitko ne zna da mi se sviđa. Rekao je da želi raditi sa mnom, nadam se da će se to i ostvariti jer ga doista želim. Savršen je - visok, mršav, crne kose i živi u studiju! No, mislim da je gay! Što ćeš...".

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 09: (L-R) Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Zahara Marley Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt and Knox Jolie-Pitt attend the European premiere of
Tim P. Whitby/Getty Images
Angelina Jolie prošle godine na premijeri filma 'Maleficent: Mistress of Evil' sa svojom djecom.

Odnos s obitelji nije bio bajan

Angelinu je živciralo što joj je majka Marcheline Bertrand naredila da uzima kontracepcijske pilule sa samo 15 godina. "Zabranila je njezinom dečku da spava u njezinoj sobi. Angie se pobunila i napravila baš suprotno - nije željela uopće spavati s njim i u wc je bacila sve tablete", rekao je izvor za britanski medij.

Inače, njezina majka preminula je od raka dojke u 56. godini života, što je Angelinu jako dotuklo pa je zbog bojazni da se isto ne dogodi njoj napravila dvostruku mastektomiju.

Čitajte i:

Razvod Brada i Angeline je 'na čekanju'! Odnosi se popravljaju, sve češće boravi na njenom imanju

Angelina Jolie o najbolnijem trenutku u životu: 'Njezina smrt me potpuno promijenila'

Angelini je trebalo točno godinu dana da se oporavi od razvoda

Od preljuba do rastave – Svi detalji veze zlatnog holivudskog para

Linker
19. travanj 2024 07:29