Matej Dokić
VIŠE NIŠTA NIJE ISTO

Saša Lozar: 'Godina mi je bila teška, ali svi su mi bili podrška'

Pjevač čiju su pjesmu 'Tajno' ove godine pjevušili i mladi i stari otkriva nam kako izgledaju blagdani u njegovom domu, kakva mu je bila 2017. i što očekuje od nadolazeće godine.

Slavuj iz Laduča pokraj Zaprešića proslavio se 2003. kao član prvog hrvatskog boy benda, a danas je jedno od najsimpatičnijih lica s estrade te jedan od omiljenih glasova koji nas uveseljavaju s radio stanica. Njegova pozitivna energija ne može proći neprimijećeno, a simpatije obožavatelja osvojio je i nastupima u različitim showovima - osobito u "Tvoje lice zvuči poznato" gdje je bio pobjednik druge sezone. Neposrednost i zaigranost njegovi su aduti kojima osvaja publiku, a ovog ljeta vratio se na glazbene ljestvice pjesmom "Tajno" koja mu je "sjela" na prvu, baš kao i njegovim obožavateljima.

Ipak, ispred glazbene i voditeljske karijere stavlja svoju obitelj, osobito u vrijeme blagdana kada uživaju u svojim malim ritualima. Za blagdane se obitelj već tradicionalno većinom okupi kod njih, a pripremaju se specijaliteti koje svi vole: riba na Badnjak, šunka za Božić, francuska salata i domaći kolači te neizostavne orahnjača i makovnjača.

- Trudimo se čim više biti zajedno. Što sam stariji, to su mi ti trenuci vrjedniji - otkrio nam je zagrebački pjevač i voditelj te dodao kako je kod njih "kao i kod svake prosječne hrvatske obitelji - sve u zadnji čas". Iako nije najveći obožavatelj ukrašavanja stana, njegova supruga Marina i kći Eva to nadoknade.

sasa lozar supruga marina i kcer eva zagreb 28112015 foto posavec
Ivan Posavec
Saša Lozar sa suprugom Marinom i kćeri Evom u editorijalu za Gloriju 2015. godine

- One vole da osigurači pregore od lampica i blještavila i u taj dio se ne miješam. Ipak, kićenje bora je oduvijek zajednički posao. Meni ostaju najviši dijelovi, a curama ostatak - otkrio je Saša, što nimalo ne čudi s obzirom na to da u dnevni boravak smjeste ekološki bor visok dva i pol metra pa je njegov vrh najbliži 195 centimetara visokom pjevaču. Ispod njega na Božić će se naći darovi za koje se Saša ipak pobrine mnogo prije gužve u shopping centrima.

- Ja sam već krenuo u kupovinu. Nije mi teško odabrati darove za suprugu i kćer jer kroz godinu slušam i pamtim njihove želje. Jedino se tako može izbjeći stres kod biranja. Na sebi volim uštedjeti, ali kada su pokloni za njih u pitanju nikada ne štedim - otkrio nam je 37-godišnjak kojem je najljepši božićni dar u životu bio prvi Božić nakon rođenja kćeri. Njegova Eva iduće će godine proslaviti 10. rođendan, a njezino prvo desetljeće, kako Saša kaže, je bilo desetljeće veselja.

- Bilo je tu smijeha, suza i svega što uz veselo i zdravo dijete ide. Odlična je u školi i odgovorna, a nedavno me iznenadila izjavom da bi voljela biti pjevačica - kroz smijeh priča zagrebački pjevač koji svake zime voli otputovati na kratak odmor, nekad u toplije krajeve, a nekad na skijanje.

- Svaki bijeg je dobar! Bilo na toplo ili hladno. Ako imamo priliku otputujemo negdje, nije nam važno da je to neko veliko putovanje. Bitno je da se malo odvojimo od svakodnevice i posvetimo samo sebi - govori pjevač kojem je ova godina bila teška. Naime, u veljači mu je ispred automobila na mjestu gdje nije označen pješački prijelaz iznenada izletio 86-godišnji pješak koji je potom podlegao ozljedama, nakon čega je glazbenik priznao kako mu život nikada neće biti isti.

- Ova godina je bila teška. Zahvaljujući mojoj obitelji i prijateljima koji su bili uz mene u svim trenucima, osobito onim teškim, mogu reći da je na neki specifičan način bila i lijepa - priznao je Saša i otkrio da za 2018. ima velike planove. Planira nastaviti promovirati aktualni single "Tajno", ali i snimiti nove pjesme na kojima radi s Predragom Martinjakom Peggyjem te barem jedan veliki koncert.

Linker
13. ožujak 2024 01:40