Saša Burić / Hanza Media
U NOVOJ GLORIJI

Trnoviti put do teniske elite: Ekskluzivna priča s princezom bijelog sporta iz Splita

Iako su joj zbog ozljede leđa predviđali sportsku mirovinu, hrvatska tenisačica Petra Martić u 2019. osvojila je svoj prvi turnir i zasjela napetnaesto mjesto WTA ljestvice, priskrbivši si nadimak princeze bijelog sporta. Ekskluzivno za novi broj magazina Gloria govori o trnovitom putu do teniske elite i planovima za budućnost.

Za kraj najblistavije godine u karijeri - u kojoj se vinula među najboljih petnaest tenisačica svijeta - Splićanka Petra Martić nagradila se petodnevnim odmorom u rodnom gradu. Nekoliko opuštajućih dana s obitelji i prijateljima jedino je što nedostaje 28-godišnjoj sportašici - jer sve drugo je ostvarila. U travnju je na turniru u Istanbulu prvi put došla do WTA naslova, zahvaljujući kojem je - nakon Ive Majoli, svojedobno četvrte tenisačice svijeta - postala naša najbolje rangirana igračica. Od lani živi u Amsterdamu, a prije povratka u Nizozemsku odvojila je vrijeme za Glorijinu ekipu te nam je ispričala sve o svom mukotrpnom proboju u tenisku elitu. Kad se u štiklama i svečanoj haljini pojavila na snimanju na terasi splitskog hotela Radisson Blu, svima je bilo jasno zašto ovu nekada samozatajnu djevojku odnedavno mnogi nazivaju princezom bijelog sporta.

- Što sam starija, sve više uživam u lijepoj od­­jeći. Omiljeni dizajner mi je Giorgio Armani, čije kreacije nosim i u posebnim prigodama, a najveća su mi slabost štikle. No zbog mojeg kroničnog problema s bolnim leđima liječnici su mi savjetovali da ih izbjegavam pa sam svoje najdraže sandale Louboutin s jedanaest centimetara visokom potpeticom ove godine obula samo jednom - otkriva nova teniska zvijezda za novi broj magazina Gloria i priznaje da za ljubav nema vremena jer je sto posto posvećena tenisu.

Split, 041119. 
Najbolja hrvatska tenisacica Petra Martic                                    Foto : Sasa Buric  / Cropix
Saša Burić / Hanza Media

- Najviše udvarača imam među Talijanima. Iako mi romanse trenutačno nisu ni na kraj pameti, sigurna sam da ne bih mogla biti s nekim od kolega. Nikad se ne bismo viđali jer na putovanjima u prosjeku provedem po deset mjeseci u godini - govori Petra koju je u tenis gurnula mama Sandra, bivša rukometašica, dok je svoje uspjehe kao mlada tenisačica uvijek posvećivala svojem ocu Neni, koji je poginuo u prometnoj nesreći kad je ona imala samo pet godina.

Proboj u tenisku elitu dvostruka je nagrada 28-godišnjoj Petri kojoj su prije tri godine mnogi liječnici prognozirali sportsku mirovinu zbog višegodišnjih problema s leđima, ali uspjela se vratiti i od tada traje njezina sportska bajka.

Uz novi broj magazina Gloria ne propustite kupone s popustom do 40 posto za kupnju u King Crossu i Kalodont Whitening paste za blistavo bijeli omsijeh: Active Black s aktivnim ugljenom ili Smile and Glow sa svjetlucavim česticama. U novom broju očekuje vas i prijavnica za makeover na dar u suradnji s Poliklinikom Lohuis Filipović.

Linker
20. travanj 2024 16:59