Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić
 Davor Matota
Željni slobode

Zajedno žive u karanteni i stvaraju novu umjetnost , a sada su zavapili: 'Osjećamo se kao u zatvoru'

Miran i Mirna umjetničko ljubavni par ne staju s proizvodnjom novih videa, a u najnovijem su jasno dali do znanja kako se osjećaju.

Miran i Mirna umjetničko ljubavni par ne staju s proizvodnjom novih videa, a u najnovijem su jasno dali do znanja kako se osjećaju.

Moramo pobjeći odavde, zavapili su redatelj Miran Kurspahić i njegova djevojka kantautorica Mirna Škrgatić. U novom, ovotjednom glazbenom i video uratku ovaj umjetničko-ljubavni par opet iznenađuje. Simbolika pjesme koju su odabrali, kažu nam, i više je nego očita za trenutne uvjete u kojima živimo.

"Za novu pjesmu Subotnjeg upjevavanja odabrasmo ultimativni klasik Animalsa 'We've gotta get out od this place', jer naslov sjajno opisuje trenutnu misao u glavama mnogih kućnih zatočenika u ovoj korona karanteni. Video uradak pak temeljimo na zatvorskim asocijacijama i zatvorskom ozračju te nekim aktivnostima koje zatvoreni upražnjavaju. Na naš specifičan način", kazao je Miran za Gloria.hr.

U jednom kadru

Miran i Mirna tako odjeveni su poput pravih zatvorenika u plave traperice i bijele majice. Dok on vježba u 'zatvorskoj' teretani, ona pije i puši. "Za snimanje smo se pripremali sportski, visinske pripreme", dodao je Kurspahić.

Mirna je bila zadužena za produkciju i njihovog pjevanja i videa, koji su snimili u jednom kadru, a bili su pod određenim pritiskom zbog jednog neočekivanog 'gosta'.

"Za glazbu sam prvo snimila orgulje kao instrumental na koji smo snimali vokale, a kad sam s tim završila, snimili smo 'one take video' na koji sam poslije montirala prethodno snimljen zvuk. Spot smo snimali pod izvjesnom urgentnošću zbog nadolazećeg sunca koje nam je iz sekunde u sekundu preuzimalo prostor", objasnila je Mirna proces nastanka ovog videa.

Recept za karantenu

Mirna i Miran imaju recept za parove u karanteni: Red svađe, red akcije, ali bitno je samo jedno

U nedavnom razgovor u za Gloria.hr ovaj par otkrio je koji je njihov recept za sretnu karantenu u dvoje - zajedničko pjevanje. Uz glazbu, ovi umjetnici naravno bave se i drugim stvarima Miran je aktivan u području nezavisne kulture uz što ukrašava zid terase. Također oboje su i fizički aktivni i mnogo vježbaju.

"Počela sam vježbati jogu i toliko ju zavoljela da ne mogu ni jedan dan bez nje. Miran me pokušao trenirati, ali ja sam prenježna za njegove spartanske treninge, nakon kojih je joga upravo melem. Tu i tamo skuham nešto fino, pogledam s Miranom kakav dobar film ili seriju i razmišljam o budućnosti glazbe na internetu i kako se čim bolje i lakše prilagoditi ovoj situaciji u kojoj smo trenutno", kazala je Škrgatić.

Pročitajte i:

Linker
26. travanj 2024 05:45