Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić
 Instagram
Skladna ljubav

Mirna i Miran imaju recept za parove u karanteni: Red svađe, red akcije, ali bitno je samo jedno

Zaljubljeni glazbenica i kazalištarac dane provode zatvoreni u kući, a rezultate svog kreativnog rada redovito objavljuju na popularnoj društvenoj mreži, a za Gloria.hr su otkrili kako na radost i zadovoljstvo oba partnera preživjeti toliko dugo s partnerom u izolaciji.

Ljubavno-umjetnički par kantautorica Mirna Škrgatić i redatelj Miran Kurspahić u karanteni zabavljaju prvo sebe, a onda i svoje pratitelje na društvenim mrežama.

Snimili su već nekoliko dueta, uz klavirsku pratnju koju je omogućila Mirna - zajedno pjevaju i daju svoje viđenje poznatih hitova. Pjesme biraju zajedno, što im je lako s obzirom na to da da imaju vrlo sličan glazbeni ukus.

Vježbaju i nekoliko dana ranije

"Oboje volimo rock n’ roll, a pogotovo glazbu iz razdoblja 60-ih i 70-ih. Otprilike znamo kako bi nešto moglo zvučati samo uz klavir, a onda skupa to obradimo i katkad malo prilagodimo tonalitet pjesme našim vokalima. Povremeno nas veseli naziv ili kontekst određene pjesme s obzirom na danu situaciju (izolacija)”, kazali su nam u razgovoru za Gloria.hr.

Cijeli proces vježbe traje nekoliko dana, ali veći problem je kada Mirnu uhvati panika jer misli da joj deadline visi nad glavom. Onda viče i na Mirana i na računalo, a ni mačka Biba ne biva pošteđena.

"Pjevanje nije problem. Sviranje katkada jest, pošto ja nisam pijanist, a Miran nije ni to. Samo glumi da zna pjevati, tako redateljski od njega".

"Srećom, vremena imamo za snimanje koje zna potrajati katkad i koji sat”, šali se Mirna.

Nije glazba jedino što ih povezuje

Osim suradnje na zajedničkim duetima, koji su krenuli kao Mirnin solo pod nazivom 'Subotnje upjevavanje', oboje imaju još pregršt aktivnosti sa strane kojima ispunjavaju dane u samoizolaciji. Miran kaže da pokušava aktivirati nezavisnu kulturnu scenu te izboriti se za svoja prava pri Ministarstvu kulture.

"Pomažem oko YouTube kanala Kud Nikud gdje nezavisna scena stavlja svoje uratke za najmlađe, uređujem terasu i oslikavam mural na njezinom zidu, pišem i skladam nove pjesme za svoj bend TV Eye i naravno vježbam i čeličim se svaki dan u kućnoj teretani kako bih napokon bio najjači redatelj u gradu. Kad mi Mirna i Krizni stožer dopuste čitam sadržaj na internetu, tu i tamo gledam TV i borim se s Mirnom na PlayStationu gdje igramo UFC3”, kazao je Kurspahić.

Otkriva neke nove vještine i znanja

Primjer vježbanja, odnosno fiskulture u izolaciji, također su otkrili na društvenim mrežama. Tako je Miran prebacio Mirnu preko leđa i trčao po prostranoj terasi.

"Nedostaju mi izlasci, koncerti, predstave, snimanja, ali ponajviše glazbene i kazališne probe te naravno košarka i Ju-jitsu treninzi", otkrio je Miran.

Vrijeme za koje je lišena izlazaka i glazbenih nastupa Mirna provodi tako da sklada i piše nove pjesme, ali usvaja i neka nova znanja.

"Učim se montaži videa, a također i zvuka, puno sviram i vježbam klavir i počinjem se hvatati novog instrumenta - teremina. Uskoro ćete moći vidjeti i čuti kako cvilim s njim na društvenim mrežama", kazala je.

Sad ni dana ne može bez nje

Kao što nam je pokazala u ranijem videu kada je podržala akciju #ostajemdoma, Mirni također tjelovježba nije mrska. Zahvaljujući karanteni otkrila je i neke nove vrste vježbe.

"Počela sam vježbati jogu i toliko ju zavoljela da ne mogu ni jedan dan bez nje. Miran me pokušao trenirati, ali ja sam prenježna za njegove spartanske treninge, nakon kojih je joga upravo melem. Tu i tamo skuham nešto fino, pogledam s Miranom kakav dobar film ili seriju i razmišljam o budućnosti glazbe na internetu i kako se čim bolje i lakše prilagoditi ovoj situaciji u kojoj smo trenutno”, otkrila je kantautorica.

Također joj nedostaju izlasci, koncerti i druženja, od ‘najobičnije’ kave do probe s bendom. “Jedva čekam da ove mjere malo popuste da mogu konačno otići u studio snimiti novi materijal”, zaključila je Mirna.

Na pitanje koji je njihov recept za sve parove u karanteni i sretnu kohabitaciju unutar četiri zida, zagonetno I zajedno odgovaraju: "Tko pjeva, zlo ne misli!"

Pročitajte i:

Mirna Škrgatić ne izlazi van: 'Sad je bolje ostati doma!'

Kultura u izolaciji: Sve što nam je dostupno na samo jedan klik miša

Recept za svakog: Ova epidemija prisjetila me da znam kuhati sapune, a možete i vi

Anin recept za preživljavanje u karanteni: 'Trebaju vam samo tri modna dodatka za uživanje'

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
19. travanj 2024 01:30