šarmer s pokrićem

Željko Bebek posjetio Selmu: 'Naši susreti uvijek su prepuni emocija'

Instagram
Krajem četrdesetih godina prošloga stoljeća, Selma odlazi do Željezničke stanice, a Vlade Dijak joj nosi kofer. 'Pošto njen je lično, ja i taj kofer volim’, nastaju stihovi, a zatim i kultna pjesma Selma, čija protagonostica danas ima 89 godina, živi u Zagrebu, a često je posjećuje pjevač koji o njoj pjeva već više od 40 godina - Željko Bebek

'Vladu sam srela u Butmiru 1945. na jednom aeromitingu i stalno me je pogledavao. Odmah se zainteresirao za mene. Nakon toga smo se sretali na korzu u Sarajevu. Vikendima sam često putovala u Zenicu i jednom me je Vlado sreo na Željezničkoj stanici i nosio mi kofer. Pomogao mi je da uđem u vlak u kojem je prozor bio slupan i onda mi je rekao 'Selma, ne naginji se kroz prozor' - ispričala je  svojedobno Selma Borić o nastanku pjesme.

Pjesmu je čula tek 1975. kada je nakon koncerta prišla Bregoviću i rekla: 'Ja sam ta Selma!'.

Autorsko djelo Vlade Dijaka iz 1949., koje je zahvaljujući Goranu Bregoviću postao jedan od najvećih jugoslavenskih hitova pjeva se i danas na koncertima diljem regije, a svaki novi susret danas 89-godišnje Selme i pjevača Željka Bebeka izaziva posebne emocije. Sa suprugom Ružicom rado svrati do Selme u njezin zagrebački dom. 'Susreti s njom su uvijek prepuni emocija. Ona je danas prekrasna baka za koju me veže ista pjesma više od 40 godina. Zvao sam je na koncert za Dan žena u Cibonu, ali zdravlje je nije poslužilo’, priča nam glazbenik čija je Selma bila gošća u prvom redu na koncertu u Lisinskom prije tri godine.

... u posjeti kod moje drage Selme ... #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

Željka Bebeka uhvatili smo tijekom puta u Osijek gdje ovoga petka u Gradskom vrtu održava koncert u sklopu turneje 'Ono nešto naše', a koja se nastavlja već 24. ožujka u Splitu.