VELIKI KONCERT

2Cellos predstavili spektakl klasike i rocka

Na tiskovnoj konferenciji u poslovnici Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici globalno popularna crossover senzacija 2Cellos, koju čine mladi violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser , predstavila je svoj nadolazeći koncert u Areni Zagreb, zakazan za 12. lipnja. Spektakl, sastavljen od klasičnih skladbi na drvenim instrumentima u prvom dijelu te potom obrada rock i pop hitova kojima se duo i proslavio, svojim će instrumentima podržati i Zagrebačka filharmonija.

– Svirat ćemo samo domaće – našalio se Stjepan Hauser, odmah potom najavivši nastup tijekom kojeg će se povratak klasičnim korijenima izmijeniti s rokerskim štihom jednom kada dečki obuku kožne jakne.

Stjepanu Hauseru bit će to i prvi nastup sa Zagrebačkom filharmonijom, zbog čega osjeća malu tremu, ali ne planira i više vježbati.

– Probe ćemo započeti na dan koncerta – rekli su zafrkantski 2Cellos.

Niz uspjeha koji je započeo postavljanjem izvedbe “Smooth Criminal” na YouTube kulminirao je plasmanom prvog albuma 2Cellos na drugo mjesto najprodavanijih inozemnih nosača zvuka u SAD-u (iza Adele). 2Cellos trenutno snimaju svoj drugi album s producentom Bobom Ezrinom, suradnikom brojnih svjetskih zvijezda, koji bi se u prodaji trebao pojaviti na jesen. Šulić i Hauser zajedno su nominirani i za pet Porina – Stjepan za pop album snimljen s Oliverom Dragojevićem (Noć nek’ tiho svira), za najbolji album alternativne glazbe s Damirom Urbanom (Urban&Hauser) te za instrumentalnu izvedbu “Alone” s istog albuma, a zajedno dijele nominacije za najbolju inozemnu pjesmu (“Smooth Criminal”) te za najbolji inozemni album (2Cellos). Popularnost dua zasigurno je povećalo i gostovanje kod Jaya Lena i Ellen DeGeneres te u tinejdžerskoj seriji “Glee”.

Luka i Stjepan već se u četvrtak vraćaju u Las Vegas gdje će nastaviti niz nastupa s Eltonom Johnom te potom sa svjetskom turnejom proslijediti u Veliku Britaniju. Na zagrebački koncert stići će iz Škotske.

Organizatori se nadaju da će koncertom u zagrebačkoj Areni 12. lipnja omogućiti većem broju obožavatelja da uživo čuju 2Cellos, budući da je prošli koncert u Lisinskom bio rasprodan u rekordnom roku te su na samu binu u posljednji trenutak postavljane dodatne sjedalice.

Ulaznice u prodaju kreću u ponoć na web stranicama ulaznice.hr, a mogu se nabaviti po cijenama od 100 do 350 kuna.

Linker
29. ožujak 2023 00:27