Foto: Instagram
SAVRŠENA PRIJATELJICA

4 tipa prijateljica koje treba imati svaka žena

Kako je nemoguće naći savršenog partnera koji bi utjelovio sve kvalitete koje cijenite, isto je tako nemoguća misija u jednoj ženskoj osobi pronaći sve poželjne karakteristike koje bi trebala imati idealna prijateljica.

Da savršena prijateljica ne postoji odnosno da u jednoj osobi najčešće ne možemo dobiti pouzdanu osobu koja je uvijek tu za nas, osobu s kojom ćemo tulumariti do zore, nekoga s kime ćemo voditi dubokoumne razgovore, te ultimativnog savjetnika za sva životna pitanja – sve se žene osvjedoče prije ili kasnije.

No zato imamo više prijateljica, koje su često vrlo različite, a s kojima imamo specifičnu poveznicu.

Donosimo četiri vrste prijateljica koje bi trebala imati svaka žena:

Prijateljica iz djetinjstva/škole

Vaša najstarija prijateljica poznaje vas od djetinjstva, zajedno ste odrastale i dijelile iskustva, upoznavale svijet. To je specifična vrst odnosa koji najviše nalikuje obiteljskom – ona vas poznaje u dušu, prihvaća takvom kakva jeste i njoj se nemate potrebu dokazivati – to je osoba s kojom možete biti svoji i maksimalno opušteni. Svaka žena treba imati takvu osobu u svom životu.

Prijateljica za zabavu

To je osoba s kojom se uvijek lijepo nasmijete i zabavite. Bilo da idete u kino ili u noćni izlazak, znate da vam s njom neće biti dosadno. Uvijek imate tema za razgovor, dijelite isti smisao za humor i imate isto poimanje zabave. Svaka žena treba imati svoju ‘sretnu’ prijateljicu.

Prijateljica za pametne razgovore

Duhovna prijateljica je osoba s kojom nas povezuju neka specifična područja interesa i s kojom raspravljamo i razmjenjujemo iskustva i saznanja o temama koje obje zanimaju. To može biti filozofija ili znanost – s tom prijateljicom upuštate se u metafizičke razgovore ili pak one o svojoj struci. Jednostavno, to je osoba s kojom uvijek vodite pametne i smislene razgovore od kojih obje profitirate.

Prijateljica koju zovemo za savjet

Ona je mudra, uvijek ima odgovore na sva pitanja i uvijek zna što treba učiniti. Bilo da se oslanja na vlastita iskustva ili jednostavno ima dobru intuiciju, uvijek zna što treba reći. Njene riječi zlata vrijede i nju uvijek zovemo kada trebamo dobar savjet i/li utjehu. To je često neka starija ženska osoba iz vaše neposredne okoline, šire obitelji ili često – vaša majka.

Donosi Gloria kava

Linker
16. travanj 2024 03:39