Sipa/Cropix
OTKRIVA TAJNE

5 savjeta za ljepotu žene s najljepšim osmijehom

Ona je u 80-ima bila jedna od najljepših modela, a više od 30 godina kasnije izgleda jednako dobro kao i kada je krasila naslovnice u kupaćim kostimima.

Christie Brinkley (61) svoju je tajnu dobrog izgleda odlučila otkriti u knjizi Timeless Beauty, u kojoj ne navodi listu skupih proizvoda i preporuke trenera, već nudi lako dostupne, besplatne i prirodne savjete kojih se svatko može pridržavati.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Izdvajamo vam pet savjeta iz njene nove knjige:

1. Pokažite osmijeh

Christie je nedavno izabrana za osobu s najljepšim osmijehom na svijetu, a sada je otkrila da je to jedna od tajni njenog dobrog izgleda.

-Zbog osmijeha izgledate ljepše, sretnije i susretljivije, ali smijanje nas i čini sretnima – kaže Christie i dodaje da je sreća zarazna i vrlo privlačna.

2. Nahranite lice (i kosu i nokte)

Hrana je vrlo važna. Uz sve vježbe i serume na svijetu, ono što unosite u organizam ima najjači utjecaj na vaš izgled. Neke od njenih najdražih namirnica koje su odlične za izgled su:

  • Bademi – bogati su omega-3 masnim kiselinama i pomažu u hidratizaciji i učvršćivanju kože
  • Mrkva – karotenoidi štite od UV zraka
  • Kivi – odličan izvor vitamina C
  • Zeleni čaj – bogat antioksidansima
  • Batat – bogat vitaminom A

3. Nikada nije prerano za prozivode

…ako su pravi proizvodi – kaže Christie. Kalifornijska ljepotica kaže kako je najvažnije od svega korištenje kreme za sunčanje.

– Svaki dan, bila kiša ili sunce koristite kremu za sunčanje – odlučna je Christie i naglašava kako je u borbi protiv starenja važno i da shvatimo da “lice” zapravo obuhvaća sve od grudi prema gore – što se tiče njege kože. I zato kremu treba nanositi na lice, vrat, uši, dekolte i obavezno na ruke.

4. Pripazite sa čupanjem obrva

– Ako su preblizu izgledat ćete kao da se mrštite, a ako su im vanjski rubovi prenisko izgledat ćete tužno. Kada čupate obrve nemojte kompulzivno uklanjati svaku dlačicu i provjeravati krajnji rezultat u ogledalu koje povećava. Morate vidjeti kako izgledaju u odnosu na cijelo vaše lice. I nemojte misliti da moraju biti potpuno iste – zahvaljujući malim nesavršenostima izgledat će prirodno – poručuje Christie.

5. Imajte jutarnju rutinu

Slavna manekenka naglašava kako je vrlo važno da dan započnemo s nečim što nas usrećuje – bilo da se radi o tjelovježbi ili ispijanju kave i uživanju u pogledu kroz prozor. Čim se probudi, Christie rastvori zavjese kako bi pustila svjetlost u stan i nakon toga popije čašu tople vode s limunom.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

Linker
23. travanj 2024 23:01