Cristina L. F./Flickr
VRATITE STARI SJAJ

5 savjeta za spašavanje veze u krizi

Na početku svake veze sve je novo i uzbudljivo, ali s vremenom počinjemo primjećivati stvari koje nam smetaju i uskoro zaboravimo zašto nam je partner uopće bio privlačan.

Ako vam se čini da je vaša veza krenula nizbrdo i da ste sve nezadovoljniji, pokušajte primijeniti ovih pet savjeta i svojoj vezi vratite stari sjaj:

1. Nemojte zaboraviti na komplimente i neka vam kompliment bude prva stvar koju ćete reći svojem partneru – bez obzira koliko želite prigovarati oko nečega, razgovor započnite komplimentom. Na početku će vam se možda činiti isforsirano, ali s vremenom ćete tako vratiti privlačnost.

2. Uživajte u dodiru – i to ne nužno seksualnom. Iskoristite priliku i u trgovini ga uhvatite za ruku, u automobilu stavite ruku na njegovo koljeno, a prije nego ustanete iz kreveta poljubite ga. Dodiri vam mogu pomoći u ponovnom povezivanju s partnerom.

3. Ako većinu vremena provodite kod kuće ili pak jako malo vremena provodite zajedno – dogovorite spoj. Zapišite u kalendar i tretirajte ga kao i svaki drugi dogovor, a smijete ga otkazati samo ako je nešto jako hitno.

4. Razvedrite se i nemojte stalno biti ozbiljni. Svaki problem u vezi nije i velika kriza, a svaku kritiku partnera nemojte doživljavati kao uvredu. Opustite se, nemojte se bojati šaliti na svoj račun i smijte se što češće – zajedno sa svojim partnerom.

5. Naučite opraštati jedno drugome, riješite se ljutnje i ogorčenosti. Podsjetite se da ono što se dogodilo, dogodilose i da nema smisla vući prošlost u vašu budućnost.

I nemojte zaboraviti na vrijedan savjet gospođe koja je bila u braku s istom osobom punih 60 godina: ˝Neka vam vaš partner bude važniji od vašeg ega˝.

Ali isto tako zapamtite da neke veze nisu vrijedne spašavanja. U slučaju da je to vaš slučaj pročitajte kako sve možete iskoristiti novonastalu situaciju nakon prekida, ali i pripremiti se za sve faze koje vas očekuju.

Linker
17. travanj 2024 15:02