LUDI PLES

5 stvari koje morate znati o autoru hita Gangnam Style

Plesni hit Gangnam Style postao je senzacija na internetu – u samo dva mjeseca skupila je više od dva milijuna klikova na Youtubeu, a zarazna melodija i prepoznatljiv ples obišli su svijet. Nelly Furtado na koncertima izvodi ‘gangnam style’ ples, a u showu Ellen deGeneres južnokorejac je nju i Britney Spears učio osnovama toga plesa. No, tko je Psy, 34-godišnji južnokorejski reper koji se proslavio tim hitom?

1. Iako ga svijet uglavnom doživljava kao nekog smiješnog Azijata, u svojoj domovini, Južnoj Koreji, Psy je poznati glazbenik, producirao je četiri albuma, od kojih su dva u njegovoj domovini bila zabranjena maloljetnicima.

2. Pravo ime mu je Park Jae-Sang, a Psy je njegovo umjetničko ime kojim želi aludirati na ‘psycho’ što je na engleskom – luđak.

3. Psy pripada skupini zabavljača ‘gwang-dae’ nazvanih prema tradicionalnim zabavljačima koji su radili za bogataše, ali su se jedini mogli ismijavati s njima.

4. Gangnam je četvrt u Seulu u kojoj je koncentrirano svo bogatstvo tog grada. Iako se čini kao da se Psy ruga bogataškom načinu života, on je odrastao u takvom okruženju u bogatoj obitelji te studirao na prestižnim američkim fakultetima.

5. Psy se voli preodijevati kao žena, osobito na nastupima – pogledajte kako izvodi Beyoncein hit Single Ladies i Lady Gagin Poker Face.

Ako još niste vidjeli video koji je oborio Guinnessov rekord i postao najgledaniji video ikada – Gangnam Style:

Linker
16. svibanj 2024 07:45