SKROMNI ZAHTJEVI

Adele - cura iz susjedstva ili razmažena diva?

Omiljena pjevačica Adele (23) još se uvijek oporavlja od nedavne operacije grla, no kraći izostanak s pozornica nije ju bacio u zaborav – članovi američke Akademije za diskografsku umjetnost i znanost dodijelili su joj šest nominacija za predstojeće Grammyje, uključujući i one za najbolju snimku (“Rolling in The Depp”), album (“21”) i pop solo izvedbu (“Someone Like You”) godine. No nova diva i nije više tako obična djevojka kakvom se na prvi pogled može činiti, što se vidi iz popisa njenih zahtjeva organizatorima koncerata otkazane američke turneje iz srpnja ove godine. Od najfinijeg alkohola i cigareta do brze hrane i voća – sve se to moralo Adele naći na dohvat ruke iza pozornice i u vozilu kojim je namjeravala putovati.

Ne može se pritom reći da organizatorima nije izašla u susret sa preciznim uputama ili da nije bila spremna na određenu fleksibilnost. Tako, primjerice, Adele traži bocu vrhunskog crnog vina, koje može biti iz Italije, Francuske ili Španjolske te izbor svježega voća, koji može sadržavati banane, jabuke, grožđe i jagode, ali ni u kojem slučaju limun i njegove varijante. Nadalje, divi je potrebno dostaviti i kutiju Marlbora Light, iz čega je prilično razumljivo zašto joj je trebala operacija, premda je grlo njegovala naručenim medom i čajem.

Nova soul kraljica ne može ni bez nekoliko vrsta žvakaćih guma te sortiranih, svježih i posebno zamotanih sendviča, koji nikako ne smiju sadržavati rajčicu, ocat, čili ili, dakako, limun. Pileća salata mora im se obavezno naći u prilogu.

Vinska karta vrijedi i za službeni autobus, ali tu valja pribrojiti i dvanaest boca boljeg europskog piva (Becks, Stella Artois, Peroni – o ukusima i informiranosti nećemo), nipošto američkog, te sokove od naranče i jabuke, kao i izbor čokoladica (Twix, Mars, Milky Way, Aero, ali može i drugih).

U obranu Adeline skromnosti mora se, međutim, reći da su joj zahtjevi tričavi kada se usporede s klasicima na ovom polju. Paul McCartney volio je, primjerice, iza kulisa vidjeti visoke lisnate biljke, a Mariah Carey ne može bez šampanjca Cristal i slugana koji se brine o odbačenim žvakaćim gumama te određenog broja mačića i psića. Robbie Williams potražuje najmanje dva ogledala u njegovoj veličini, Rolling Stonesi obično traže stol za snooker (varijanta biljara za koju je stol mnogo veći, a rupe, kugle i štapovi manji negoli je uobičajeno za igre rasprostranjene u nas), određene vrste pita i umaka, kistove, TV s programima koji prenose kriket, pokretni zahod.

Marilyn Manson je jednom u svom stilu zatražio ćelavu i bezubu prostitutku, no obično se zadovolji Haribo bombonima, kokicama za mikrovalnu pećnicu, bocom Absinta i snažnim klima uređajem. Alkohol je sveprisutna konstanta, pa Lily Allen treba bocu Jack Daniel’sa i četiri boce šampanjca, Jamie Cullum najmanje 43 boce alkohola, James Blunt 120 boca piva i 4 boce vodke, dvije šampanjca i tri vina, a slični su i zahtjevi The Poguesa – važno je samo da je pića mnogo i raznolikog. Madonna, zato, pije samo vodu pripremljenu po zahtjevima Kabale, ali znala je tražiti i posebne vrste čaja, uže za preskakanje i bijele ljiljane te plutajuće svijeće.

Floralno nadahnuti su i Jennifer Lopez, koja pored bijelog cvijeća ne može bez svijeća, zavjesa i garnitura za sjedenje u istoj boji te kave miješane u smjeru obrnutom od kretanja kazaljke na satu. Elton John također zahtjeva cvijeće, ali bez ljiljana, krizantema, karanfila ili tratinčica, a trebaju mu i 74 ručnika. Kada je riječ o ručnicima, koje jako voli i Robbie Williams, rekorder je ipak Sean Diddy Combs sa 204 komada.

Linker
03. svibanj 2024 03:56