MRAČNA STRANA

Alkohol, droge, usamljenost i nesanica Georgea Clooneya

Posljednji holivudski plejboj, kako mu tepaju mediji, George Clooney (50) otkrio je u intervjuu The Hollywood Reporteru kako se usprkos naklonosti ljepšeg spola i vrhuncu karijere glumca i redatelja te vezi sa Stacy Keibler (32) ponekad osjeća usamljeno.

– Najusamljeniji sam u javnom prostoru, na velikim događajima, a beskonačno usamljenim čine me loši odnosi. Ne postoji ništa što je više otuđujuće – kaže holivudski ljepotan.

Također je priznao da pati od nesanice.

– Uglavnom idem na spavanje već u 10 sati i ne mogu zaspati bez upaljenog televizora. Kada mi je televizor ugašen počnem razmišljati, a onda mi je teško zaspati. No i kada zaspem tijekom noći se budim u najmanje pet navrata – iskren je George.

U intervjuu je glumac govorio i o prijateljstvu s Bradom Pittom.

– Suprotno općem mišljenju, iako smo prijatelji, Brad i ja ne provodimo mnogo vremena zajedno. Bio je kod mene na jezeru Como i vozili smo se uokolo motorima, ali nakon toga ga nisam vidio skoro godinu dana.

Najviše iznenađuje Georgeovo svjedočenje kako je mnogo puta bio napuštan od ljepšeg spola, što danas uglavnom on čini svojim djevojkama.

– Bio sam ostavljan, ponekad me to iznenadilo, a ponekad sam mogao predosjetiti. Najbolnije je bilo kada sam jednu djevojku uporno želio vratiti. No svi činimo glupe pogreške – rekao je Clooney, koji je u otvorenom razgovoru progovorio i o svojim porocima.

– Ponekad previše pijem. Uživam u tome, ali puno sam puta u životu pretjerao, pa mi je piće iz zabave prešlo u naviku. Kada sam shvatio da noću pijem bez nekog posebnog razloga, odlučio sam prestati, tako da od Nove godine nisam posegnuo za čašicom.

Probao je i kokain.

– Nije mi to predstavljalo problem, ali nisam neki veliki narkić. S time je najbolje ne počinjati – kaže zvijezda “Oceanovih jedanaest”, “Ni na nebu ni na zemlji”, “Michaela Claytona” i drugih filmova.

Od ranije je poznato i kako pati od kroničnih bolova uslijed stare ozljede kralježnice sa snimanja “Syriane”. Doktori su mu te 2005. godine prepisali Vicodin od kojeg mu je bilo zlo, ali to nije bio jedini medikament kojim se služio.

– Bilo je i drugih lijekova. Jedno sam vrijeme bio na morfiju koji me činio anksioznim. Do danas osjećam bolove, a kako dan odmiče sve su gori, no ja sam borac – zaključuje Clooney.

Glumac je poznat i po humanitarnom radu koji ga je znao dovesti u smrtno opasne situacije.

– Bili smo u sudanskoj pustoši i zaustavila nas je banda trinaestogodišnjaka s kalašnjikovima. Uperili su puške u nas, ali prijatelj ih je srećom smireno odmaknuo. Bilo me sram koliko sam se prestrašio.

George Clooney nominiran je za Oskare u kategoriji glavnog glumca za “Nasljednike” te kao koautor scenarija “Martovskih ida”, koje je i režirao. Do sada je osvojio tri Zlatna globusa i jedan zlatni kipić koji je “platio kralježnicom”, budući da ga je zaradio za sporednu ulogu u “Syriani”.

Linker
29. travanj 2024 06:20