NOVA STRANICA

Ana Begić: Kako sam skinula 13 kilograma

Godinama je promišljala strategije za borbu protiv kilograma, a sada je sav višak otišao nevjerojatnom lakoćom. I to u dva i pol mjeseca, koliko zagrebačka glumica Ana Begić Tahiri (33) svakodnevno vježba s partnerom Hrvojem Kraševcem za nastupe u HTV-ovom showu Ples sa zvijezdama. Smršavjela je 13 kilograma i izgleda bolje nego ikad. Doduše, tajna njezine vitke linije nije samo u napornim treninzima, nego i u novoj dijeti, kozmetičkim tretmanima za preoblikovanje tijela te u zadovoljstvu vlastitim životom – za što su najzaslužniji jednogodišnja kći Lana te suprug Daniel Tahiri. S 32-godišnjim inženjerom prometa nedavno je obilježila drugu godišnjicu braka, koji savršeno funkcionira unatoč njenim brojnim obvezama.

Glumica zagrebačkog HNK, koju TV gledatelji pamte po ulozi blagajnice Bibe Fruk u serijalu “Bibin svijet”, ne samo što svaki dan vježba za nastup u Plesu sa zvijezdama, nego i glumi u matičnom teatru, a nedavno je imala i premijeru predstave “Izbaci uljeza” u Zorinom domu u Karlovcu. Koliko vježbate i je li Hrvoje strog partner? – Vježbamo četiri do šest sati dnevno, sedam dana u tjednu. U pravilu, dva do tri sata ujutro i isto toliko navečer. Počeli smo prije dva mjeseca i, na moju sreću, odlično podnosim taj ritam. Nakon prva dva treninga sam popila po dva andola, i otad – ništa. Plešem i uživam, a pretpostavljam da ću imati više uspjeha s jiveom, rumbom i paso dobleom nego sa sambom i engleskim valcerom. S Hrvojem se sjajno slažem jer je strog, a meni strogoća odgovara jer maksimum dajem tek kad me se dobro “pritisne”. Najbolje me stimulira kad mi kaže: “Vidim koliko možeš pa te zato i tjeram”. Nas dvoje smo temperamentom dosta slični: eksplozivni smo i glasni, ali se nikada ne svađamo.

Foto: Petar Jurica

Kako ste u samo dva i pol mjeseca uspjeli skinuti 13 kilograma? – Naravno da mi je vježbanje pomoglo, ali to je u prvom redu zasluga potpune promjene režima prehrane. Prije dva i pol mjeseca započela sam dijetu uz pomoć Nupovih proizvoda. Imam šest obroka dnevno – tri shakea, dvije juhe i jednu čokoladicu – a sve zajedno ima 700 kalorija. Nutricionisti slovenske tvrtke, koja je zastupnik tih proizvoda za hrvatsko tržište, objasnili su mi da je riječ o zdravoj dijeti, kojom se u organizam unosi dovoljan broj proteina, vlakana i vitamina, i koja bi u prvoj fazi trebala trajati tri mjeseca. Prva dva mjeseca jela sam isključivo Nupo proizvode, a sada ih dva puta dnevno mogu zamijeniti salatom, piletinom, puretinom, tjesteninom s povrćem… Inače, cijeli život borim se s kilama, isprobala sam bezbroj dijeta, ali ništa nije pomoglo: smršavila bih pet kilograma, a dobila nazad šest. Nakon trudnoće mi je ostalo desetak kilograma viška, a ova dijeta se pokazala dosad najboljom.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Kako je Anu Begić promijenilo majčinstvo, kako se nosila s iskušenjima na dijeti te čime će se nagraditi za napore koje podnosi posljednjih mjeseci pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.932), koji je na kioscima, ili se pretplatite na PDF izdanje .

Linker
23. travanj 2024 14:15