NOVI PLANOVI

Ana Jelušić: Uživam u svemu za što prije nisam imala vremena

Skijašica Ana Jelušić bila je samo jedno od poznatih lica koja su se mogla zateći u publici tijekom održavanja Hanžekovićevog memorijala. Simpatična 25-godišnja Riječanka došla je sa svojim dugogodišnjim prijateljem, mountain bikerom Mislavom Mironovićem, s kojim se odlično provela.

– Bilo mu je drago što je došao jer dosad nije imao prilike prisustvovati atletskom mitingu ovakvog kalibra – otkrila je za Gloriju.

I sama Ana je po prvi puta prisustvovala ovom događaju s najboljim svjetskim atletskim zvijezdama, a s obzirom da je najavila stanku u skijaškoj karijeri zbog sve većih problema s astmom, izrazila je oduševljenje što je po prvi puta vidjela i neke druge stvari:

– Generalno sam se super provela, bilo mi je drago što sam došla jer sam inače uvijek u to vrijeme bila na pripremama u Argentini pa nikada nisam mogla prisustvovati mitingu. Super je što sam i po prvi puta mogla uživo vidjeti svjetskog rekordera na 100 i 200 metara, Usaina Bolta, ali i Blanku Vlašić kako skače u vis. Nikada prije je nisam vidjela uživo kako skače i to je bilo jako lijepo. Eto, s obzirom da ove godine više neću skijati, pokazala se prilika za Hanžekovićev memorijal – otkrila nam je Ana, s istodobnim žaljenjem i veseljem u glasu.

Njeno žaljenje za propuštenom skijaškom sezonom sasvim je razumljivo, pogotovo s obzirom da je svojedobno postala jednom od najmlađih olimpijki kada je sa samo godina nastupila na slalomu i veleslalomu ZOI u Salt Lake Cityju 2002. godine, a i četiri uzastopne godine bila je u 15 najboljih slalomašica u svijetu.

– Za mene je to bila teška odluka i sigurno neću skijati sljedeće godine jer astma nije nešto što se liječi, već nešto što se drži pod kontrolom. Skijaški savez je tu bio jako korektan i imali su puno razumijevanja. Naravno, i za njih je zdravlje na prvom mjestu. Imam njihovu apsoultnu podršku te do sredine zime mogu odlučiti što ćemo i kako ćemo dalje – nastavlja Jelušić.

Ipak, ne namjerava gubiti vrijeme pa će pomoći HSS u organizaciji svih popratnih aktivnosti vezanih uz Snježnu kraljicu, a posvetit će se i radu na sebi:

– Što se tiče ostalih planova, završavam s faksom, ostao mi je još samo diplomski na Poslovnoj akademiji u Rijeci, gdje studiram logistiku i menadžment – zaključila je sa smiješkom.

Linker
20. travanj 2024 13:13