ČUDO IZ DUBROVNIKA

Ana Konjuh: Pobjede za bolesnu sestru

Nakon 21-satnog leta iz Melbournea, gdje je osvojila Australian Open, svoj prvi juniorski Grand Slam i u paru i pojedinačno, s lica 15-godišnje tenisačice Ane Konjuh nestao je umor čim je u zagrebačkoj zračnoj luci ugledala svoju obitelj. Tata Mario, mama Iris te sestre Andrea (22), Antonia (16) i devetogodišnja Antea doputovali su automobilom iz Dubrovnika. Prva ju je zagrlila i darovala joj buket cvijeća Antonia, za čiji je život cijela obitelj strepila posljednjih mjeseci.

– Antonia je uvijek bila zdravo dijete, ali u rujnu prošle godine iznenada se teško razboljela. Dijagnosticirana joj je autoimuna upala mozga i četrdesetak dana trajala je neizvjesnost hoće li uopće preživjeti. Ležala je u zagrebačkoj Klinici “Dr. Fran Mihaljević”, nije mogla govoriti, gutati hranu, vegetirala je, smršavjela šesnaest kilograma… Ali uz Božju pomoć i vlastitu snagu, jer medicina nije mogla puno učiniti, “vratila” se. No, morala je ponovno učiti jesti, govoriti, hodati – priča majka Iris Konjuh.

U vrijeme dok se Antonia oporavljala, Ana je naprosto “eksplodirala” na terenu. Kao da je svu negativnu energiju željela izbaciti iz sebe i usmjeriti je u nešto korisno. A njezin snažan dvoručni backhand i precizan servis u prosincu su joj donijeli pobjede na cijenjenim turnirima Eddie Herr i Orange Bowl na Floridi.

– Osjetila sam neku neobjašnjivu povezanost s reketom i lopticom i ništa drugo nije me zanimalo. Želim pobjeđivati i sve ću napraviti da uspijem, a roditelji imaju u mene povjerenja i obećali su mi da će mi pomagati dokle god budu mogli – govori Ana Konjuh.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćeni tekst o Ani Konjuh. Veliku priču o hrvatskom teniskom čudu i njenoj obitelji pronađite u novom broju Glorije (943) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 05:39