Damir Bjelanović
PRED OGLEDALOM

Ana Vilenica: Ne želim anti-age preparate, voljet ću svoje bore

Nakon godinu dana, tijekom kojih se isključivo posvetila sinčiću Dujmu Antonu, 34-godišnja glumica koja se proslavila ulogom u TV serijalu ‘Dolina sunca’ vratila se tamo gdje je i počela – na kazališne daske. Prvi put otkako je odrasla ponovno ima priliku biti sedmogodišnja djevojčica: u predstavi ‘Crvenkapica’ zagrebačkog kazališta Trešnja igra, naime, naslovnu ulogu

KOSA IZ KUĆNE RADINOSTI Nemam naviku čestih odlazaka frizeru pa kosu njegujem i održavam u kućnoj radinosti. Kosa mi je ravna i čvrsta, ali u posljednje vrijeme prilično brzo raste i isušena je pa sam nabavila L’ Oreal Nutri-Gloss Crystal šampon i regenerator za sjaj. Time štedim dragocjeno vrijeme i frizerku posjećujem samo povremeno kako bi mi pokrila izrast i osvježila plavu boju kojoj sam vjerna već godinama.

JEDNOSTAVNA NJEGA Kad je riječ o njezi kože, vrlo sam jednostavna – ugledala sam se u obje svoje bake koje su cijeli život lice njegovale samo plavom Niveom, a osamdesete su dočekale gotovo bez borice. Ja koristim Niveu Soft, i to nakon neizostavnog umivanja lica hladnom vodom koja mu daje svježinu i vraća tonus koži. Ne želim nikakve anti-age preparate, voljet ću svoje bore, a nadam se da će to većinom biti – smijalice.

SPORTSKI TIP Definitivno sam sportski tip iako se sportom nisam bavila otkako sam rodila. Ali trebala bih… Najradije trčim i to činim otkako sam se doselila u Zagreb – samo uključim muziku i uđem u ritam. Kad sam imala vremena, kao protutežu trčanju odlazila bih na jogu jer zaista volim istezanje. Sada najviše pazim na zdravu prehranu – kuham svaki dan, ponajprije zbog Duje, i to najviše zdravu, kvalitetnu, raznovrsnu i, po mogućnosti, organski uzgojenu hranu.

VJERNA KLASICI Moj je večernji make-up puno jačci i hrabriji od dnevnog, a ne izlazim bez kozmetičke torbice u kojoj se uvijek mora naći crni tuš, ruž Bourjois Rouge Edition u jarkocrvenoj nijansi i maskara Max Factor 2000 Calorie. I tako je sve manje-više isto otkad sam se pocela šminkati u tinejdžerskim godinama.

HRABROST PRED OGLEDALOM Puno sam hrabrija pred ogledalom nego kad treba izaći iz kuce, zbog čega se presvlačim i nekoliko puta, a na kraju izađem u najdosadnijoj i najpraktičnijoj kombinaciji. Ljeti sam ludovala u kratkim i šarenim haljinicama iz Zare i H&M-a, a kako se vrijeme smirilo, tako su se smirile i boje u mom ormaru. Obožavam velike torbe, a najdražu mi je poklonio moj partner Edi Mužina – klasičan Desigual otkačeni model sa šarenim printom.

NAJBOLJI PARFEMI Za mene su oni koje sama ne osjetim kad ih nanesem, ali osjete ih ljudi u mojoj blizini. Ne volim voćne mirise, a pogotovo one koji u sebi sadrže citruse ili lubenicu. Odgovaraju mi nježniji i nenapadni parfemi, a dugo mi je vremena favorit bio Chanel Coco Mademoiselle.

Matea Roščić

Linker
07. svibanj 2024 19:11