CANNES 2011.

Angelina Jolie: Moj glavni posao je mijenjanje pelena

Iako se očekivalo da će u Cannes možda doći sa svojim redateljskim debijem, Angelina Jolie je na Croisette zasjala zahvaljujući – tigrici. Naime, holivudska ljepotica na 64. Filmskom festivalu u Cannesu promovira crtić „Kung Fu panda 2“ te je zajedno s kolegama Dustinom Hoffmanom i Jackom Blackom te redateljicom Jennifer Yuh održala press konferenciju na kojoj je najviše pričala o svojoj djeci.

Pogledajte kako je Angelina Jolie izgledala u Cannesu

– Divno je kada imate film koji je zabavan djeci, ali ujedno ih nauči i važne životne lekcije – kazala je Angelina Jolie o crtiću u kojem je glavni lik panda s iznenađujućim talentom za kung fu. Dok je panda Po, kojem je glas dao Jack Black, u prvom dijelu tek upoznavao svoje vještine, u drugom dijelu kreće u osvetu svoje obitelji. Naime, dok je još bio mladunče, pandine roditelje ubio je zli paun, pa ga je posvojio i odgojio gusan.

­

– Odvela sam djecu da vide filma i svima se jako svidio. Malo sam se brinula kako će reagirati na činjenicu da je Po posvojen, ali u našem se domu ionako često priča o tome. Sirotište i posvojenje u našoj su obitelji sretne riječi. Zapravo, kada su vidjeli da je Po posvojen, bilo im je jako drago jer su bili poput njega – kazala je Angelina Jolie, koja sa životnim partnerom Bradom Pittom ima troje biološke i troje posvojene djece.

Holivudska glumica također je otkrila što joj u životu pruža unutrašnji mir.

– Kada se probudite i vidite da su vam sva djeca zdrava, to je nešto što vam daje mir u životu. Naravno, s toliko djece ponekad dolazi i kaos, ali to je sve život – sa smiješkom je rekla Angelina Jolie, koja je u Cannes došla u atraktivnoj bež haljini s dubokim dekolteom, dok je na ruci imala prsten i narukvicu sa žadom.

Novinare je, pak, zanimalo što glavni glumci nakon osvojenih Oscara i hvaljenih uloga u dramama misle o činjenici da ih djeca znaju kao životinje u crtiću.

– To je prikladan kraj jedne dugačke karijere – našalio se Dustin Hoffman, dok je Angelina Jolie naglasila da je ništa ne čini sretnijom nego kada donese veselje djeci. Glumica je ujedno naglasila da nema nikakve povezanosti s novim filmom iz serijala „Tomb Raider“, ali da produkciji želi puno sreće, ali onda i otkrila što je njezin alter ego.

– Svi me znaju kao filmsku zvijezdu, ali ja sam zapravo 100 posto mama koja uglavnom mijenja pelene – kazala je Jolie, koja je na konferenciji ipak odbila odgovoriti na jedno pitanje – što misli o smrti Osame bin Ladena.

– Mislim da ovo nije mjesto za tako teške teme – kazala je Angelina Jolie.

Josip Jurčić

Linker
26. travanj 2024 19:54