MRAČNE TAJNE

Angelina Jolie: Željela sam organizirati sprovode

Angelina Jolie (36) u Budimpešti prati Brada Pitta na snimanju njegovog novog filma “World War Z”, ali je boravak iskoristila i kako bi u sklopu promocije svoga redateljskog prvijenca “U zemlji krvi i meda”, ljubavnoj priči koja se odvija tokom rata u Bosni 1992. godine, dala intervju za CBS-ovu emisiju “60 Minutes” u kojem je rekapitulirala svoj životni put.

Upitana kada će ozakoniti svoju vezu s Bradom glumica je odgovorila:

– Smiješno mi je kada me to pitaju jer Brad i ja držimo da imati s nekim djecu znači biti onkraj braka. Djeca su mnogo važnija potvrda odnosa. Ako ćemo se tako osjećati i ako će naša djeca to željeti razmislit ćemo o braku, ali za sada nemamo takvih planova. Brak jednostavno nije toliko važan.

Angelina i Brad s djecom mnogo putuju svijetom, pa se novinar Bob Simon zapitao neće li takav nomadski život dovesti u pitanje njihov normalan razvoj.

– Što je to normalno? Ne želim da mi djeca budu normalna. Dobra su djeca, dobri su jedni prema drugima. Djeca su, dakako, pa su i divlja, ali ponosim se njima i onime što jesu.

Angelinu je nezaobilazno upitati i o njenoj toliko puta isticanoj ljepoti. Sama na nju gleda mnogo drukčije od onih koji su je izabirali za najljepšu ženu svijeta.

– Nisam lijepa u tradicionalnom smislu. Kako sam odrastala bila sam sve sličnija mami, koju sam voljela. Sve sam više vidjela američke crte, pa njemačke crte svoga oca i započela sam voljeti ono što jesam, tu kombinaciju. U obrazima i usnama definitivno sam na mamu. Inače ne shvaćam baš ozbiljno kada me proglase najljepšom ženom. Može vam laskati, ali ne možete to uzeti ozbiljno. Dok god Brad misli da sam lijepa, ja o tome ne razmišljam. Želim biti pametnija, a ne ljepša. To želim prenijeti i svojim curama – da budu što zavodljivije iznutra.

Majci, pokojnoj glumici Marcheline Bertrand, Angelina, međutim, ne duguje samo izgled:

– Moja mama bila je puno radno vrijeme isključivo majka. Nije imala svoju karijeru niti svoj privatni život, sve je bilo podređeno djeci. Nikada neću biti tako dobra majka kao ona. Bila je utjelovljenje milosti i ljepote, pružala nam je toliko ljubavi i bila je toliko nesebična da nam se u potpunosti posveti. Govoriti o mami izrazito mi je teško – rekla je glumica susprežući suze.

Angelina većinu svoga života živi pred očima javnosti. Iako tvrdi da ne mrzi svoju popularnost ipak ističe:

– Izrazito sam privatna osoba i većinu vremena provodim doma s djecom u pidžami. Tamo sam najsretnija.

Svojim ulogama aktivnih djevojaka poput Lare Croft Angelina je pomogla slomiti i pokoju predrasudu.

– Rodne stereotipe ne razbijam svjesno, ali kada mi se nađu na putu to je vrlo zabavno činiti.

Novo iskustvo režiranja uzbuđuje Angelinu, ali ju ne plaši.

– Režiranja se bojim na pozitivan način. Mislim da je riskantnije cijeli život ništa ne učiniti i bojati se novih iskustava, negoli se odvažiti na nešto ludo poput režiranja filma. Mislim da bih snimala jako loše komedije, pa se zato bavim teškim temama. A tema rata u Bosni vrlo je osjetljiva i mora joj se pristupiti pažljivo i s razumijevanjem. Jedino čega se bojim je da ljudi neće shvatiti film. Ali drago mi je da su svjetla pozornice sada na nekom drugom, da je netko drugi zvijezda filma.

­

­ Da nije postala glumica i redateljica Angelina bi se, međutim, vjerojatno bavila posve drukčijim zanimanjem – bila bi, naime, organizatorica sprovoda! Glumica je čak polazila i tečajeve pripremajući se za taj posao.

– Zvuči kao nešto čudno, ekscentrično i mračno, ali izgubila sam djeda i bila sam vrlo uzrujana oko njegovog sprovoda. Mislila sam da ima boljih načina kako čovjeka ispratiti, kako se obitelj može rastati od nekoga tko je umro i da bi se smrt trebalo drukčije poimati, drukčije se s njom odnositi.

Na pitanje što propropuštaju oni koji ju poznaju samo preko tabloida glumica je jasno odgovorila:

– Mene. Ne čitam te novine, pa ne znam tko je ta osoba tamo, ali to nisam ja.

Zanosna oskarovka u intervjuu je govorila i o svojoj mračnoj prošlosti. Danas se smatra obiteljskom ženom, ali u onome što radi i dalje djeluje odlučno i samosvjesno, kao i uvijek.

Linker
03. svibanj 2024 07:43