ISPRED OGLEDALA

Anja Alavanja: Kad bih barem mogla ukrotiti kosu

Prva filmska uloga Anje Alavanje (28), u filmu ‘Lavanderman: istina ili mit?’ redatelja Zvonimira Rumboldta, nije daleko od njezinih svakodnevnih poslova. Glavna urednica i voditeljica na glazbenoj TV postaji CMC igrala je novinarku koja dolazi na Hvar napraviti priču o mitskom superjunaku, a pred kamerom je bila jednako opuštena kao i u šminkernici. Naime, upravo je šminkanje njezin omiljeni tretman uljepšavanja tijekom kojeg se najbolje koncentrira i opušta.

Kako se šminkate za dnevne prigode, a kako za večernje? – Za dan volim smeđaste tonove, blago rumenilo i nježnoružičasti ruž, dok za večer samo malo jače naglasim oči istim smeđim tonovima i stavim jarki, mat, crveni ruž.

Što najviše volite istaknuti na licu? – Oči ili usta, no nekako češće ističem oči.

Koji su vaši omiljeni kozmetički preparati? – Clinique tonik za čišćenje kože i Clarins Multi Intensive dnevna krema, s kojom imam osjećaj dobro nahranjene kože. Volim Natural Wealth Double C – tekući vitamin C koji se nanosi za obnovu kože prije kreme, te Fitogal kremu za područje oko očiju.

U što od kozmetičkih ‘čuda’ ne vjerujete? – U maskare koje potiču rast trepavica, anticelulitne kreme te kreme s česticama zlata, kavijarom, tartufima i sličnim sastojcima.

Idete li redovito kod kozmetičarke? – Jedino odlazim na sportske – što znači bolne – masaže leđa, a prije ljeta odem na nekoliko anticelulitnih masaža.

Čime njegujete kosu? – O mojoj kosi već se godinama brine frizerski salon GT studio, a oni koriste preparate L’Oreal Kerastase. U salon odlazim dva puta tjedno, a sama perem kosu samo kad mi nije potrebna frizura, jer ju je teško ukrotiti.

Kako održavate liniju? – Stalno sam u pokretu, pa vjerujem da to pozitivno utječe na trošenje kalorija. Volim šetati, a tri puta tjedno odlazim u teretanu. Ljeti igram tenis, a po ljepšem vremenu i rolam oko Jaruna.

Što biste, da možete, promijenili na sebi? – Ukrotila kosu. Vo­­ljela bih da napokon odluči hoće li biti ravna ili kovrčava.

Koji su vam omiljeni parfemi? – Trenutačno Calvin Klein Beauty i Guccijev Guilty.

Kojem modnom dodatku ne možete odoljeti? – Obožavam dugačke lančiće sa zanimljivim privjescima na kraju i upečatljive narukvice, koje su ili veoma široke ili imaju zanimljiv ukras na sebi.

Kristinka Šćavina

Linker
25. travanj 2024 04:39