HUMANITARNI KONCERT

Anna Oxa najavila koncert u Zagrebu

Nisam znala za ovu bolest i djecu leptire prije nego što sam dobila poziv da sudjelujem u akciji, ali mi je drago što mogu pomoći koliko je u mojoj moći – rekla je Anna Oxa, koja će u četvrtak s Ivom Gamulinom Giannijem i brojnim gostima u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati humanitarni koncert za udrugu Debra i oboljele od bulozne epidermolize, piše Jutarnji list.

Pročitajte ekskluzivni intervju s Annom Oxom

Riječ je vrlo teškoj genetskoj bolest koju prati niz problema s kožom te ostalim organima, zbog čega se djecu koja pate od te bolesti naziva djecom leptirima jer svaki, pa i najmanji dodir prouzročuje nova oštećenja. Sredstva od koncerta bit će iskorištena kao početni kapital za gradnju međunarodnog rehabilitacijskog centra za oboljele.

Uz Annu Oxu i idejnog pokretača akcije Ivu Gamulina Giannija u Lisinskom će nastupiti i Ivana Husar-Mlinac, Luciano Batinić, revijski orkestar Zagrebačke filharmonije te zbor Cantores Sancti Marci.

– Moja je želja senzibilizirati javnost i pokazati toj djeci da nisu sami – poručio je Gianni. Anna Oxa u Zagreb je doputovala u nedjelju, a kući odlazi odmah nakon koncerta.

Većinu vremena provodit će na probama, ali će ipak pronaći malo vremena da upozna Zagreb. Odmah nakon slijetanja obišla je, doznajemo, središte grada i najviše se oduševila zgradom HNK.

Selma Sakić/ Jutarnji list

Linker
25. travanj 2024 04:14