KRAJ LJUBAVI

Antonija Šola: Ostavila sam Aleksandra jer mi je prijetio

Veza kantautorice i glumice Antonije Šole (31) i njenog dečka, makedonskog biznismena Aleksandra Ružina (28), trebala je završiti vjen­čanjem, a pretvorila se u sapunicu.

Sve je, čini se, bilo u redu do 26. si­­­ječnja kada su se zajedno vratili u Zagreb. Dan nakon što je nastupila na koncertu po­­svećenom Toši Proeskom u Ohridu, Aleksandar Ružin svoju je dragu ostavio ispred njezine kuće u Javorju u blizini Zagreba i produžio u Pariz, gdje je, kako kaže, kupio zaručnički prsten. Nekoliko puta pokušao ju je nazvati iz Pariza, ali mu se nije javljala. Nije mu niti 1. veljače čestitala rođendan. Kad su se napokon čuli telefonom, učinila mu se prilično hladnom pa je sjeo u auto i 8. veljače krenuo prema Zagrebu. Ali nije stigao do Javorja, jer kad je 30 kilometara prije Zagreba nazvao da se najavi, shvatio je iz razgovora s bratom Antonije Šole da nije poželjan u njihovoj kući. Pa se vratio u Skoplje. Sljedeće jutro dočekao ga je e-mail u kojem ga ona obavještava da prekida njihovu vezu. On je i dalje pokušavao doći do nje, ali glazbenica je isključila mobitele, zatvorila i svoju stranicu na facebooku, a nije se javljala ni na kućni telefon. Mladi poduzetnik potom je otvorio dušu makedonskim novinarima tvrdeći da s njegove strane ljubav nije umrla i da ne prihvaća kraj, a onda se oglasila i Antonija.

Ekskluzivno za Gloriju izjavila je da joj je šest mjeseci s Aleksandrom Ružinom bilo i previše te da ga više ne želi ni čuti ni vidjeti.

Antonija Šola i Aleksandar Ružin bili su u vezi od lanjskog ljeta. Vlasnik tvrtke Benelux Tuning za prodaju skupocjene automobilističke opreme, koji živi u Skoplju, ali vrlo često je zbog posla u Parizu i Bruxellesu, privukao je tri i pol godine stariju pjevačicu ozbiljnošću i galantnošću. Oko Nove godine počelo se govorkati o njihovu vjenčanju, a zajedno su dočekali i pravoslavni Božić s njegovom obitelji u Skoplju. Njegov otac Nano, sveučilišni profesor, bivši veleposlanik Makedonije u NATO-u te bivši predsjednički kandidat Liberalno-demokratske partije Makedonije, kao i majka Danica, također bivša diplomatkinja, uvijek su rado viđali djevojku svog sina u svom domu. A kako kaže Aleksandar Ružin, njegova baka darovala joj je prsten koji se u njihovoj obitelji prenosi generacijama. Međutim, sve to više nije važno. Ljubav više ne stanuje na njihovoj adresi, a svatko od njih ima svoju priču i vidi svoju istinu.

– Na početku veze bila sam zaljubljena i sve mi je bilo divno i romantično. Ali vrlo brzo sam shvatila da smo Aleksandar i ja potpuno različiti te da imamo drugačije poglede i ciljeve u životu – kaže Antonija Šola. – Prigovarao mi je zbog posla kojim se bavim, stalno me zvao i kontrolirao gdje sam i s kim sam pa mi nije padalo na pamet da se udam za čovjeka koji ne razumije moju ljubav prema glazbi i koji me ograničava. Osim toga, zbog života u različitim državama, u tih šest mjeseci veze zajedno smo proveli dva mjeseca, što mi je ipak bilo dovoljno da shvatim kako naš odnos neće potrajati.

– Uvijek sam podržavao Antoniju u njezinom poslu, planovima i obvezama, što bi na dulje staze rijetko koji muškarac podnio – tvrdi Aleksandar Ružin. – Dosta vremena provodim u Bruxellesu i Parizu, gdje sam živio i školovao se, i znam što znači 90 posto svog vremena trošiti na posao. Zavolio sam to čime se Antonija bavi, zajedno smo njezine pjesme prevodili na makedonski jezik, a ime novog albuma – “Unikat” – Danijele Mar­ti­nović, s kojom surađuje, bila je naša zajednička ideja. Kad sam, naime, prvi put poljubio Antoniju, rekao sam joj: “Zlato moje, ti si moj unikat”. I njoj i Danijeli svidjela se ideja da tako nazovemo album, a meni, kad god čujem tu pjesmu, zatreperi srce i podsjeti me na početak naše veze na Ohridskom jezeru lani u kolovozu.

Aleksandar Ružin tvrdi da su se na tom mjestu trebali i vjenčati 26. kolovoza ove godine. Zabavu su, kaže, namjeravali prirediti u luksuznom hotelu Granit na Ohridskom jezeru, gdje Ružin ima kuću, a Antonija je, navodno, u brak trebala uploviti na luksuznoj jahti. Na vječnu ljubav trebali su se, pak, zavjetovati u manastiru Svetog Preobraženja u Kruševu, čiju je gradnju započeo Toše Proeski.

– Čuo sam od nekih ljudi da je protiv naše veze bila Antonijina majka jer joj je, navodno, smetalo što sam pravoslavac. Istina je da mi je gospođa Kaja Šola lani u studenome, kad smo se službeno upoznali, rekla da bi voljela da joj se kći uda u katoličkoj crkvi. Ja sam joj odgovorio da što se mene tiče, tu nema nikakvih problema.

– Moja mama i moja obitelj nikad se nisu miješali u moj privatni život, a kamoli da mi određuju tko bi za mene bio dobar ili ne. Odgajana sam tako da ne dijelim ljude prema vjeri. Čak planiram napisati diplomski rad na temu ekumenizma – otkriva Antonija Šola i dodaje kako od bivšeg dečka nije dobila zaručnički prsten niti išta zna o vjenčanju u Kruševu i na Ohridu. Dapače, da nikad nije niti čula riječi prosidbe. Kako nijedan kraj nije bez pikanterija, tako je i Aleksandar Ružin odlučio “otkriti” sumnju u Antonijinu vjernost. Čuo je, kaže, da ga je varala s jednim zagrebačkim glazbenikom koji je u braku i koji joj je navodno obećavao da će ostaviti ženu zbog nje.

– To je zaista gnusno – šokirana je Antonija Šola. – Surađujem s poznatim i zgodnim glazbenicima iz cijele bivše države, pa što to znači? Da sam sa svima njima u vezi? Upravo su ljubomora, stalna kontrola, nepovjerenje i čudne poruke svakojakog, pa i prijetećeg sadržaja, bile glavni razlog zašto sam odlučila prekinuti tu vezu. I poslala sam mu e-mail jer sam se bojala susreta s njim.

– Antoniji nikada nisam prijetio. Istina, poslao sam joj jednu poruku u kojoj sam napisao da ću sebi oduzeti život ako me ostavi, ali to je bilo u afektu. Nikada joj ne bih učinio ništa nažao, niti bih na sebe digao ruku zbog nesretne ljubavi – odgovara Ale­ksandar Ružin i dodaje da nakon svega što se izdogađalo posljednjih dana više i ne želi biti s njom.

A Antonija Šola, pak, tvrdi da nikada nije bila slobodnija. Sretna je, kaže, što je više nitko ne “guši” i ne opterećuje svojim paranojama pa se može posvetiti pisanju pjesama za svoj novi album i ispitima na fakultetu. Za nju je tu kraj sapunice.

Damir Leljak

Linker
30. travanj 2024 08:28