Reuters
SPOJIO DVIJE STRASTI

Antonio Banderas će utjeloviti legendarnog talijanskog dizajnera Giannija Versacea

Španjolski glumac Antonio Banderas napokon je dobio priliku da spoji svoje dvije velike strasti: modu i film. U neautoriziranom biografskom filmu o osnivaču luksuzne modne kuće Versace, 55-godišnjak će utjeloviti preminulog talijanskog dizajnera Giannija Versacea.

Izbor je logičan jer je Antonio Banderas lani upisao Central Saint Martins, jednu od najprestižnijih dizajnerskih škola u Londonu i lansirao svoju prvu kolekciju inspiriranu Versaceovom modom osamdesetih godina.

– Odabrao sam Central Saint Martins jer je to jedna od najboljih škola na svijetu. Snimio sam skoro sto filmova i ne mislim prestati, ali postoje i druge stvari u kojima bih se volio okušati, poput dizajniranja – otkrio je tada popularni glumac koji je u suradnji s brendom Selected kreirao kolekciju za muškarce koja će biti lansirana ove jeseni.

Film će režirati danski redatelj Billie August, a snimanje počinje već u prosincu u Milanu te će se nastaviti u Reggio Calabria, gradu u kojem je Gianni Versace rođen 1946. godine te u Miamiju, gdje je legendarni dizajner ubijen 1997. godine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Glasnogovornik modne kuće, koju danas vodi Donatella Versace, Giannijeva mlađa sestra, ogradio se od filma i naglasio kako film nisu autorizirali niti su na bilo koji način uključeni u njegovo snimanje te bi zbog toga trebao biti shvaćen kao fikcija.

Linker
17. travanj 2024 15:17