PREMIJERA "OTOKA LJUBAVI"

Ariane Labed: Nisam mogla odbiti Jasmilu Žbanić

Sarajevska redateljica Jasmila Žbanić tražila je glumicu za svoju komediju Otok ljubavi po cijeloj Europi i na kraju se odlučila za Ariane Labed (30), Francuskinju koja živi u Londonu.

Iako je dotada snimila samo nekoliko filmova, svi su bili zapaženi. Debitirala je 2010. u Attenbergu i osvojila nagradu za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji, a na snimanju sljedećeg filma, Alps, zaljubila se u grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa (41) i nedugo potom udala za njega.

U Otoku ljubavi, koji se od 9. listopada prikazuje i u Hrvatskoj, Labed glumi trudnu Francuskinju koja sa suprugom, sarajevskim rokerom Grebom, dolazi na ljetovanje u Istru i tamo sreće svoju bivšu ljubavnicu Floru.

Što vas je najviše privuklo ovom filmu?

– Jasmila je poznata i cijenjena redateljica, a privuklo me i to što sam dotad uglavnom glumila komplesne likove u dramama, a ona je u meni prepoznala i talent za komediju.

Je li vam bilo lakše snimati scene seksa s bosanskim glumcem Erminom Bravom, koji glumi vašeg muža, ili s rumunjskom glumicom Adom Condeescu koja tumači lik Flore?

– Kada snimam scene seksa nije mi bitno imam li partnera ili partnericu. Takve scene je uvijek teško snimati i nitko se na setu ne osjeća lagodno, ali svima je bolje što prije shvatiti da je to samo posao i odraditi ih što najbolje znamo.

Pogledajte trailer za film!

Linker
19. travanj 2024 06:50