MIRISI S PUČINE

Armanijevo osvježenje

Trendovi u parfemskoj industriji mijenjaju se jednako kao i u modnoj. O tome svjedoči jedan od vladara modne industrije, talijanski dizajner Giorgio Armani , čija najnovija mirisna kreacija Acqua di Gioia najavljuje novu parfemsku eru.

Riječ je o osvježavajućoj kombinaciji – nota limunova lišća, jasmina, božura i cedrovine – koja podsjeća na mirise iskonske, netaknute prirode. Armani bi tako nešto osjetio svaki put kad bi boravio na otocima Pantelleria i Antigua, gdje ima kuće za odmor.

Na koji ste način odabrali sastojke za Acqua di Gioia? – Pokušao sam definirati mirise koji me zapuhnu kad u predivno sunčano jutro otvorim prozor. Ili kad za oblačnog dana stojim uz more, a vjetar mi u lice nosi mirise s pučine. Te efekte htio sam spojiti u ovom parfemu, a za to su se ključnim pokazale esencije vodenog jasmina i mente.

Koji je vaš najdraži miris? – Imam ih nekoliko, a biram ih ovisno o tome što odjenem. U formalnijim situacijama stavljam Bois d’Encens iz kolekcije Armani Prive, a u svakodnevnim – Acqua di Gio, koji mi je i danas jednako moderan kao i prije 14 godina kad sam ga kreirao.

Linker
27. travanj 2024 01:58