ŽIVOTNO PRIZNANJE

Arnold Schwarzenegger dobio vlastiti muzej

U rodnoj kući poznatog glumca u selu Thal, nedaleko od Graza, proteklog je vikenda otvoren muzej posvećen bivšem Mr. Universeu, sve je rekonstruirano, a prisutna je i Arnijeva memorabilija.

Arnie se od austrijskog dječarca sa sela vinuo do statusa holivudske zvijezde, a potom i guvernera savezne američke države Kalifornije, prenosi BBC.

U muzeju je i prvotni vanjski zahod te kuhinja iz 1950. s umivaonikom i vrčevima za vodu,potom brojni pokali i fotografije iz ranih dana njegove karijere u bodybuildingu te neki od njegovih prvih utega.

Uz detaljan prikaz Schwarzeneggerovog (64) opsesivnog rasporeda vježbi, tu je i njegova originalna kućna sprava za vježbanje, koloturnik s ugrađenim utezima koji su bili obješeni o jedan od dovrataka u stanu.

Muzej ima, naravno i nezaobilaznu kolekciju Arnoldove filmske memorabilije, uključujući motocikl Harley Davidson iz jednog od filmova iz ciklusa “Terminator” te mač iz “Konana Barbarina“, a posjetitelji mogu i pozirati uz lutku u prirodnoj veličini Arnolda-Terminatora.

Dio kolekcije odnosi se i na razdoblje njegovog života kao političara, poput kopije stola kojim se koristio kao guverner Kalifornije i primjerka faks uređaja.

Linker
30. travanj 2024 16:14