LIŠĆE S ISTE GRANE

Arsen Dedić i Mišo Kovač: prva suradnja dviju legendi

Iako su obojica Šibenčani, čak iz iste ulice, trebalo je proći 48 godina da se glazbeno sretnu dvije legende, Arsen Dedić (74) i Mišo Kovač (71). A to nevjerojatno zbližavanje kao da je bilo negdje zapisano. Jer desilo se da je Arsen napisao jednu pjesmu za koju je pomislio da bi baš bilo dobro da je otpjeva Mišo, a Mišo pak godinama govori kako je Arsenova pjesma “Kuća pored mora” najljepša pjesma s ovih prostora.

U te sudbinske niti upleo se i Želimir Babogredac, predsjednik Uprave Croatia Recordsa, uvjeren da te dvije u svakom smislu osebujne ličnosti treba spojiti. I na pomolu je pravo glazbeno čudo – Mišo i Arsen naći će se u duetu.

– Mišo je moj Šibenčanin drugog žanra, bliskost je apsolutno neupitna, iako je on akademski kovač, a ja akademski muzičar. Susjedi smo, ja uvažavam to što on radi, a ne mrzi ni on to što ja radim pa je i on želio da zajedno uđemo u studio – kaže Arsen Dedić. – Napisao sam nam jednu pjesmu nazvanu “Mi smo lišće s iste grane”. Dalje tekst ide “jednom smrkne drugom svane, ali mi smo lišće s iste grane”. To ćemo snimiti Mišo i ja, a savjetujem se s Gabi na koji način da tu pjesmu napravim.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćeni tekst o suradnji dviju domaćih glazbenih legendi. U aktualnom broju Glorije (942) saznajte i preostale detalje. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje te preuzeti pojedinačni tekst ili cijeli broj.

Linker
28. travanj 2024 07:27