LIJEPA ŠEHEREZADA

Berguzar Korel: Zavodnica i u kući

Samo sedam mjeseci pošto je rodila sinčića Alija, 28-godišnja turska glumica Bergüzar Korel vratila se na set. Zvijezda serijala “1001 noć”, u kojem igra požrtvovnu majku Šeherezadu, spremnu na sve kako bi zaštitila svoje dijete i pomogla mu, već snima novu sapunicu. Zbog glavne uloge u serijalu “Bitmeyen Sarki” (Beskrajna pjesma), Bergüzar Korel se privremeno preselila u Smirnu, luku na obali Egejskog mora, udaljenu 560 kilometara od Istanbula.

Dok je mama na setu, njezinog sinčića čuva dadilja, a producenti su raspored potpuno prilagodili Bergüzarinim obvezama, tako da uvijek može u miru nahraniti i uspavati sinčića. Za to vrijeme njezin suprug, 40-godišnji glumac Halit Ergenc , koji joj je partner i u serijalu “1001 noć”, u Istanbulu priprema nove uloge, a svaki slobodni vikend pridruži se obitelji u Smirni.

– Za ulogu kafanske pjevačice Feraye, koja je izgubila glavu za muškarcem koji pripada drugoj, proteklih sam se mjeseci dobro pripremila: osim što sam pohađala satove pjevanja, riješila sam se prekomjernih kilograma koje sam nabacila u trudnoći. Bila sam na strogoj dijeti i svaki dan sam vježbala pilates. No, moje muke su neusporedive s Halitovim: ja sam u trudnoći dobila desetak kilograma, a moj suprug čak – dvadeset – smije se Bergüzar Korel i otkriva kako su za vrijeme njezine trudnoće oboje uživali u hrani i izležavali se.

– Halit se odlično snalazi u kuhinji i baš se potrudio da me razmazi pa sam se potpuno ulijenila. Ali je i njemu očigledno bilo vrlo fino sve što je skuhao. S druge strane, Halitu su kilogrami viška veoma dobro došli za ulogu Ate Demirela Atatürka, oca moderne turske države, koju je tumačio u dječjem povijesnom filmu. Ipak, morao je proliti mnogo više znoja od mene da se vrati u prijašnje stanje.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o turskoj glumici Berguzar Korel potražite u novom broju tjednika Gloria (br. 819).

Linker
28. travanj 2024 13:42