RAZMETNA BIVŠA

Bernie Ecclestone: Nisam znao da je Slavica toliko potrošila

U džepovima Bernieja Ecclestonea (81) mnogo je novaca, procjenjuje se dvije i pol milijarde funti, ali čak se i većinski vlasnik Formule 1 lecnuo kada je saznao za račun što ga je bivša supruga Slavica (53) napravila za kćerino vjenčanje.

Petra Ecclestone (22), koja se krajem kolovoza ove godine u Italiji udala za biznismena Jamesa Stunta (29), nije ni sama poznata po štedljivosti – dio iznosa od 12 milijuna funti koliko je njeno vjenčanje stajalo, otišao je na haljinu Vere Wang (80.000 funti), Kraljevsku filharmoniju i Black Eyed Peas. Imućni tata je, dakako, ponudio da plati troškove svadbe, ali se sa bivšom ženom ipak sukobio oko troškova neposredno prije samog događaja.

– Kada sam čuo koliko misle potrošiti na piće rekao sam da je riječ o apsurdnom iznosu – izjavio je Ecclestone, čija je kći na popis pića stavila i vino Chateau Petrus po cijeni od 4000 funti za bocu.

– Za stvarni sam iznos troškova svadbe doznao tek naknadno, Slavica ga je potrošila iza mojih leđa – rekao je Ecclestone minhenskom sudu na kojem kao krunski svjedok svjedoči u jednoj od najvećih korupcijskih afera poslijeratne Njemačke.

Sudi se bankaru Gerhardu Gribkowskyju za neplaćanje poreza i uzimanje mita od Ecclestonea i njegovog obiteljskog koncerna Bambino, prilikom prodaje udjela Bayerische Landesbank u Formuli 1 (47 %) privatnoj tvrtki CVC. Ecclestone je priznao davanje mita od 44 milijuna dolara – Gribkowsky mu je, naime, prijetio da će vlastima Velike Britanije prijaviti njegov obiteljski koncern, što bi značilo da one od njega mogu potraživati i do dvije milijarde funti poreza na nasljedstvo.

– Plaćanje toga iznosa za mito nešto je što jednostavno želim zaboraviti – rekao je Ecclestone, koji je sudačko vijeće uspio šarmirati svojom britkom otočkom karizmom.

Linker
27. travanj 2024 22:48