Screenshot
ZVIJEZDE KAO UZORI MLADIM DJEVOJKAMA

Beyonce u kampanji za osnaživanje mladih žena: Ja ne šefujem, ja sam šef!

Beyoncé, Jane Lynch, Condoleezza Rice, Diane von Furstenberg, Jennifer Garneri i mnogi drugi, okupili su se u kampanji Ban Bossy u kojoj ističu kako su mnoge djevojke i mlade žene obeshrabrene u pokušajima preuzimanja vodećih pozicija, jer im se često puta pripisuju pogrešne etikete.

– Etiketiranje ima velik utjecaj – izjavila je Jennifer Garner u kampanji koja osnažuje i potiče mlade djevojke da budu vođe.

– Djevojke su manje zainteresirane za rukovodeće pozicije od muškarca – ističe Beyonce i kao razlog navodi činjenicu kako su djevojke koje se ističu i slobodno izražavaju svoje stavove, često puta etiketirane kao “male šefice”, dok se dečke za to isto etiketira kao “vođe”.

Kampanja nastoji osnažiti mlade djevojke tako da potaknu što veći broj ljudi koji će potpisati zabranjivanje riječi bossy, a koja se slobodno prevodi kao šefovanje.

– Moramo prepoznati sve načina na koje djevojke obeshrabrujemo još od djetinjstva i umjesto toga ih trebamo ohrabriti – naglasila je Sheryl Sandberg, jedna od rukovodećih u Facebooku i dodala da kada sljedeći puta budete željeli svojoj djevojčici reći da prestane šefovati, duboko udahnete i razmislite kakav će to utjecaj imati na njenu predodžbu o mjestu koje bi trebala zauzeti u društvu..

Ipak, najsnažnija poruka je stigla od Beyonce, majke dvogodišnje Blue Ivy koja je izjavila “Ja ne šefujem, ja sam šef!” i s kojojm bi se trebale poistovjetiti ambiciozne mlade djevojke.

Pogledajte kampanju:

Linker
23. rujan 2023 02:14