PLES SA ZVIJEZDAMA

Blaženka Leib: Korake uvježbavam pred sinom Ivanom

Voditeljica omiljene HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Blaženka Leib (41) intenzivno se priprema za nastup u novoj sezoni “Plesa sa zvijezdama” u kojoj će joj partner biti Patrik Majcen. Uz rano ustajanje na koje se već navikla, svakodnevni naporni treninzi i večernji termin šoa Blaženku stavljaju pred veliki fizički izazov.

– Pola sata nakon završetka emisije već sam na treningu gdje u kratkom roku moramo postići što bolju izvedbu. Vježbamo tri do četiri sata dnevno, a potom kod kuće dodatno radim na nekim figurama. Ne mogu reći da naporan program ne ostavlja traga, ali pripreme protječu dobro. Pomaže mi što se s Patrikom odlično razumijem – on zna ocijeniti kada nešto doista ne mogu izvesti, a kada samo mislim da ne mogu. Mudro pričeka da dam najbolje od sebe jer je sjajan pedagog – govori voditeljica o svom partneru.

Blaženkin sin Ivan (9) zacijelo će mami biti najveća potpora uz podij, a do tada je podržava i pri treninzima.

– Ivan sluša glazbu na koju kod kuće vježbam i doista mu se dopada. Na treninzima se više posvećujemo koreografiji i isplesavanju, dok doma obratim pažnju na problematične korake – objašnjava Leib.

Svoja dosadašnja plesna iskustva voditeljica ne može usporediti s izazovima koji je očekuju u “Plesu sa zvijezdama”.

– U školskoj dobi kratko sam plesala balet i folklor, a plesalo se i tijekom izlazaka u Saloon i Kulušić. No ovo je sportski ples s elementima šoa i ima stroga pravila. Tek kad ih dobro savladaš možeš se posvetiti kreaciji – ističe Blaženka Leib.

Od plesova kojima ju je Patrik do sada podučio, Blaženka je posebno prigrlila najstrastveniji.

– Tango mi se jako sviđa, no trenutno pripremamo cha cha cha i swing – zaključila je Blaženka Leib.

Linker
20. travanj 2024 00:34