IVA VISKOVIĆ

Blještavilo za jednu noć

– Svjesna sam da je bez glitera, šljokica, sjajećih čestica, ili kako već nazivali taj blještavi “element” u odijevanju i šminkanju, proslava Nove godine za mnoge nezamisliva. To, do određene granice, vrijedi i za mene: Silvestrovo je doista jedini dan u godini kad se u make-upu neću pridržavati pravila ‘manje je više’ – kaže Iva Visković, 24-godišnja zagrebačka glumica rodom iz Makarske, kojoj je najbitnije da šminkanje ne traje dugo, ali da na kraju bude zadovoljna rezultatom.

Pogotovo zbog toga što obično do zadnjeg trenutka ne zna gdje će biti na Silvestrovo (ni ova godina nije iznimka) te se obično mora spremati “navrat-nanos”. Iva najviše voli neutralan ruž ili sjajilo te sivo sjenilo, a kad se uređuje za svečane prigode, ne štedi na njemu: tada ga naglasi grafitnosivim gliterima (in su 3D gliteri u prahu koji bolje reflektiraju svjetlost) te povuče deblju liniju tamnosivog tuša.

Druga varijanta svečanog looka počiva na zlatnoj boji – gliteri treba preko sjenila,’razvući’ preko cijelog kapka. Vizažisti preporučuju da se gliteri ne nanose kistićem već spužvastim aplikatorom, jer se tako svjetlucave čestice neće raspršiti. Ako mislite da niste dovoljno stručni u tome, i da bi se gliteri mogli razletjeti po licu ili odjeći – izbjegnite ih.

Atrktivan make-up možete postići i s ružičastom bojom, koja je ove sezone veoma moderna: lice osjenčajte pink rumenilom, a usne istaknite ružičastim ružem i još ga “premažite” sjajilom u istoj boji. Oči neka budu u drugom planu.

– Meni je, ipak, najdraže kad mogu istaknuti oči – kaže Iva Visković – iako su mi dosta sitne. No, zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s raznim vizažistima, naučila sam da ih mogu optički povećati ako u kutove oka nanesem bijelu olovku. Stoga je to nezaobilazan ritual kad se šminkam.

Damir Leljak

Linker
28. travanj 2024 05:12