ZA SIGURNIJI PROMET

Bondova djevojka Michelle Yeoh u Zagrebu

Sve većem nizu slavnih osoba koje su odlučile ovo ljeto odmarati se u Hrvatskoj, pridružila se i nekadašnja bondova djevojka Michelle Yeoh . Hongkongška glumica, proslavljena ulogama u filmovima “Sutra nikad ne umire” i “Tigar i zmaj”, u Hrvatsku je došla sa zaručnikom Jeanom Todtom , predsjednikom Svjetske automobilističke organizacije (FIA), i to na poziv Hrvatskoga autokluba i Hrvatskog auto i karting saveza.

– Već godinama želimo doći u Hrvatsku, toliko toga smo lijepo čuli o vama. I Jeanovi prijatelji iz HAK-a svake su ga godine zvali da dođe, ali dosad nismo imali vremena – kazala je za Gloriju Michelle Yeoh, koja je ujedno i ambasadorice kampanje „Desetljeće akcije“ za povećanje cestovne sigurnosti UN-a.

Michelle Yeoh i Jean Todt u vezi su od 2004. godine, kada je bivši vozač rallyja još bio član Ferrari F1 tima i izvršni direktor tvrtke Scuderia Ferrari. U listopadu 2009. izabran je za predsjednika FIA, kada je zamijenio kontroverznog Maxa Mosleya.

Slavni par danas će obići prostorije Hrvatskog autokluba, ali i posjetiti predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ivu Josipovića i promovirati cestovnu sigurnost, turističke i sportske sadržaje. Nakon službenog dijela posjeta, zadržat će se u Hrvatskoj još nekoliko dana i u privatnom posjetu

Josip Jurčić

Linker
29. travanj 2024 05:13