INTERVJU

Borna Rajić: Majčinstvo mi je na prvom mjestu

Borna&Ron za Divine – naziv je prve modne kolekcije Borne Rajić (41), bivše supruge poduzetnika Luke Rajića, koju je predstavila tijekom Sarajevo Film Festivala. Modeli su inspirirani Divljim zapadom, a u novom poslu pomogao joj je životni partner Ron Hale. Jedna od najbogatijih Hrvatica, kojoj je u modi najveća inspiracija Yves Saint Laurent, s izraelskim poduzetnikom, njihovim 20-mjesečnim sinčićem Rafaelom te sinovima iz prvog braka – Bornom, Lukom i Franom – živi u Parizu.

Kako to da ste se u recesiji odlučili na pokretanje biznisa? – Financijski uspjeh nije mi prioritet, iako ne sumnjam u njega s obzirom na to da je riječ o poslu pokrenutom s mnogo ljubavi i strasti. Osjetila sam potrebu za kreativnim izričajem i izrazila sam se kroz modu, koja mi je oduvijek bila velika strast, a odijevanje jedan oblik komunikacije sa svijetom. Gdje će se moći kupiti vaše kreacije? – Kolekciju planiramo prikazati na nekom od jesenskih tjedana mode u Zagrebu i tada ćemo sklapati ugovore s potencijalnim distributerima, a poslije ćemo proširiti suradnju i na druge gradove. Odjeća će se proizvoditi u Hrvatskoj, a cijena će ovisiti o količini odjevnih predmeta.

Imate li ikakvih stručnih znanja za ovaj posao? – Završila sam ljetne tečajeve na londonskom koledžu za umjetnost i dizajn Central Saint Martins, u zagrebačkoj podružnici milanskog Instituta Marangon, pohađala sam tečaj umjetničkog veza, a bavila sam se i umjetničkom fotografijom.

Kako uspijevate uskladiti modne obveze s majčinstvom? – Upravo zbog majčinstva mi je potrebna podrška poslovnih partnera. Majčinstvo mi je na prvom mjestu, u njega ulažem svu energiju. Ma koliko se željela profesionalno izraziti, nikad ne bih bila sretna da to moram napraviti nauštrb svoje djece.

Hoćete li zbog posla više vremena provoditi u Zagrebu? – U Zagreb često dolazim, ali najčešće na produljene vikende. Djeca mi idu u školu u Parizu i tome prilagođavam svoj boravak u Hrvatskoj. A i moji suradnici me posjećuju u Francuskoj, preuzmu krojeve i daju ih na izradu u Hrvatskoj, pa na kraju doletim i doradim detalje.

Marijana Marinović

PROČITAJTE VIŠE: Pogledajte modnu reviju Borne Rajić

Linker
30. travanj 2024 23:26