ZGODNI TATA

Brad Pitt: Ne želim svoje frustracije prenijeti na djecu

Ne tako davno Brada Pitta kritičari i gledatelji ocjenjivali su uglavnom kroz estetske kriterije, a ne glumačke. Probio se kao lijepo lice, dokazao da odlično izgleda i na konju (‘Legenda o jeseni’) i u kratkoj suknjici (‘Troja’), kao i s dugom plavom kosom ili ošišan na nulu. Uskoro će, vjerovali ili ne, napuniti 48 godina te kaže da život više ne gleda na isti način.

– Najveća promjena za mene je bila ta što sam postao otac. Time se sve mijenja – izjavio je za britanski Telegraph ovaj otac šestero djece, od kojih je troje posvojio s partnericom Angelinom Jolie (36).

– Želim raditi na pričama koje mogu nešto promijeniti. Želim da moja djeca na kraju budu ponosna na svog tatu.

Pitt kaže da sada kao otac bolje prepoznaje neke stvari: – Postalo mi je jasno da, kada dođem doma, moja djeca su svjesna svega što se događa. Jako mi je važno da ne prenosim svoje frustracije na njih. Želim da budu slobodni, neopterećeni mojim smećem.

Ipak, njegova djeca ne znaju što točno rade on i Jolie, već misle da svi imaju fotografe ispred dvorišnih vrata.

­­

Njegove izjave o očinstvu poklapaju se i s njegovom ulogom u filmu ‘Drvo života’, u kojem Pitt glumi glavu obitelji, radišnog inženjera i strogog oca, praktički tiranskog patrijarha. Novi film Terrencea Malicka (67) ujedno je i pobjednik Filmskog festivala u Cannesu ove godine, a radnja se zbiva 1950-ih godina, u teksaškoj suburbiji, u tipičnoj obitelji američke srednje klase. Nasuprot čvrstom ocu stoji nježna i duhovna majka (Jessica Chastain), te trojica braće. Jedan od njih glazbeno je nadaren i očiti očev miljenik. Drugi je nesimpatičan, prgav, stalno u sukobima s ocem i kućnom stegom. Taj buntovni sin kao odrasli čovjek (Sean Penn) reminiscira svoje djetinjstvo i događaj koji ga je stubokom promijenio – bratovu smrt.

Linker
03. svibanj 2024 10:34