Bruno Konjević/Cropix
GLASOVITI MODNI FOTOGRAF

Brojni poznati na otvorenju izložbe Petera Lindbergha

Josipa Lisac, Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin i brojni drugi prisustvovali su otvorenju izložbe glasovitog fotografa Petera Lindbergha pod nazivom The Unknown & Images of Women.

U zagrebačkom Domu hrvatskih likovnih umjetnika, široj javnosti poznatom kao Džamija, otvorena je izložba svjetski poznatog modnog fotografa koja se sastoji od više od 150 fotografija te su izloženi radovi iz dviju umjetničkih serija.

Riječ je o fotografijama iz serije Images of Woman s radovima koji su definirali i stvorili novi pojam ženstvenosti krajem 80ih i 90ih godina prošlog stoljeća, na kojima sam surađivao s najvećim i najpoznatijim supermodelima u povijesti mode i fotografije. Drugi dio čine fotografije iz opusa The Unknown u kojem su ljudska bića akteri fotografija – slavni supermodeli, filmske zvijezde ali i ‘obični ljudi’, izloženi strahu koji još uvijek nisu spoznali, u kojem je sve fikcija – naglasio je Lindbergh

Poznati fotograf oduševljen je prostorom HDLU-a te je iznimno zadovoljan načinom na koji su se fotografije i video instalacija uklopili u kružnom prostoru.

Ovo je prva Lindberghova izložba u ovom dijelu Europe od 1998. i jedina samostalna europska izložba ove godine, a otvorena je do 10. svibnja.

Pogledajte u fotogaleriji tko je sve prisustvovao svečanom otvorenju!

Linker
23. travanj 2024 11:55