Bruna Sanader volontira u Keniji

Bruna Sanader zamijenila je udobnost vile u zagrebačkoj Kozarčevoj skromnim smještajem u kenijskom mjestu Akala. Kako javlja Večernji list, mlađa kći bivšeg premijera u Afriku je stigla preko udruge Plavi anđeo s još četvero svojih kolega s Medicinskog fakulteta. Petoro mladih Hrvata volontira u bolnici, gdje najčešće rade testiranja na malariju, te u srednjim školama, gdje djeci koja nerijetko nemaju oba roditelja drže predavanja o prevenciji od side.

U sklopu svoje volonterske misije Bruna je, piše Večernji, s kolegama posjetila i siromašne obitelji u selu Akali, a na dar odnijeli su im hranu i madrace. Nesebičan čin Sanaderove mlađe kćeri za svaku je pohvalu.

Predsjednica humanitarne udruge Plavi anđeo Dragica Kopjar otkrila je za Večernji list da su se Bruna i ekipa od svibnja pripremali za ovaj put. Kazala je da su u Keniji organizirali jako dobar program za mlade liječnike koji volontiraju u lokalnim “health centrima”, bolnicama, drže predavanja po lokalnim školama o očuvanju zdravlja, zaštiti od side, posjećuju okolna sela, druže se s djecom u sirotištu…

Linker
27. travanj 2024 04:25