Bérénice Bejo: Zaljubljena u redatelje

– Asghar, jako te volim, rekla je Francuskinja Berenice Bejo (36), zahvaljujući se iranskom redatelju Asgharu Farhadiju (41) kad je primala nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu. Njezin suprug Michel Hazanavicius (46), također filmski redatelj, nije se uvrijedio što je njegova supruga rekla da voli drugog muškarca – jer je nagradu u Cannesu dobila upravo zahvaljujući ulozi u Farhadijevoj drami “Prošlost”.

Uostalom, Hazanavicius i Bejo u sretnoj su vezi od 2006. Te su se godine upoznali na snimanju filma “OSS: Kairo, gnijezdo špijuna” i otada su nerazdvojni. Imaju dvoje djece, petogodišnjeg Luciena i jednogodišnju Gloriju, a surađuju i profesionalno: zajedno su, na primjer, snimili film “Umjetnik” koji je Hazanaviciusu lani donio Oscara za najboljeg redatelja, a njegovoj supruzi nominaciju za najbolju epizodnu glumicu. A upravo ju je u toj ulozi zapazio Asghar Farhadi i ponudio joj ulogu u filmu “Prošlost”.

Kako ste se pripremali za ulogu Marie u filmu “Prošlost”?

– Asghar Farhadi izuzetno je zahtjevan redatelj. S pripremama smo započeli dva mjeseca prije početka snimanja. Svaki dan smo satima proučavali naše likove i razmišljali kako ćemo ih glumiti. Bilo je teško i zamorno, ali se isplatilo jer mi se do prve klape činilo da sam već postala Marie. Znala sam sve o njoj: što želi, što voli, kakva je kad se naljuti, kako reagira kad je sretna… Zbog toga je samo snimanje prošlo lakše nego što sam očekivala.

Pročitali ste skraćeni tekst o Bérénice Bejo. Cijeli intervju potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 960). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
26. travanj 2024 15:26