POOL / CROPIX / Goran Mehkek
U POSJETU HRVATSKOJ

Camilla i Charles oduševljeni Zagrebom

Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla u dvodnevnom su posjetu Hrvatskoj – prvi dan proveli su u Zagrebu, a danas će posjetiti Osijek, Kopački rit i Đakovo te se navečer ponovno vratiti u glavni grad na proslavu 70. godišnjice British Councila u Hrvatskoj.

Posjet britanskog prijestolonasljednika i njegove supruge započeo je u ponedjeljak svečanim dočekom u Zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon čega im je na Pantovčaku dobrodošlicu zaželjela predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom.

Zagreb, 140316.
Ured predsjednice RH. Pantovcak.
Svecani docek Njihovih kraljevskih visosti princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla koji su danas stigli u dvodnevni posjet Hrvatskoj.
Na fotografiji: Vojvotkinja od Cornwalla, Princ od Walesa i Kolinda Grabar Kitarovic predsjednica RH i suprug Jakov.
Foto: POOL /  CROPIX / Goran Mehkek
FOTO: POOL / CROPIX / Goran Mehkek / POOL / CROPIX / Goran Mehkek

FOTO: POOL/CROPIX/Goran Mehkek

Princ Charles i vojvotkinja Camilla prošetali su i Gornjim gradom, obišli Markov trg te se susreli s premijerom Tihomirom Oreškovićem i njegovom suprugom u Banskim dvorima.

Zagreb, 140316. POOL
Banski dvori.
Predsjednik Vlade RH Tihomir Oreskovic, sa suprugom Sanjom Oreskovic primio je u Banskim dvorima, NJ.K.V. Charlesa, princa od Walesa, sa suprugom NJ.K.V. Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla.
Na fotografiji: potpisivanje knjige dojmova.
Foto: POOL / PIXSELL / Igor Kralj
FOTO: POOL / PIXSELL / Igor Kralj / POOL / PIXSELL / Igor Kralj

FOTO: POOL/PIXSELL/Igor Kralj

Nakon posjeta Vladi, gdje su se upisali u Zlatnu knjigu gostiju i slušali o obnovi Banskih dvora nakon raketiranja u Domovinskom ratu, britanski kraljevski par sudjelovao je na obilježavanju 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Zagreb,140316.
HNK.
NJ.K.V. Charles, princ od Walesa  i supruga NJ.K.V. Camilla sudjeluju u obiljezavanju 400. obljetnice smrti Willama Shakespearea.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
FOTO: Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

FOTO: Bruno Konjevic/CROPIX

Princ Charles i vojvotkinja Camilla navečer su se ponovno vratili na Pantovčak gdje je upriličena svečana večera s 66 uzvanika, a na kojoj je britanski prijestolonasljednik nazdravio iznimnom napretku Hrvatske.

– Danas popodne vidio sam dio Zagreba i ne mogu vam reći koliko je lijepo vidjeti kako je ovaj divan grad obnovljen s osjećajem. Ne može biti bolje ilustracije iznimnog napretka koji ste postigli u posljednjih dvadeset godina – izjavio je princ Charles i svoju zdravicu završio na hrvatskom jeziku, rekavši: “Hvala lijepa. Živjeli”.

Zagreb, 140316. POOL
Njihove kraljevske visosti princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla nazocili su svecanoj veceri njima u cast u Uredu predsjednice.
Uzvanici na veceri predstavnici su sire drustvene zajednice, ukljucujuci politicke, religijske, umjetnicke, znanstvene i poslovne. 
Na fotografiji: premijerova supruga Sanja Oreskovic, premijer Tihomir Oreskovic, Charles, princ od Walesa, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic, Camilla, vojvotkinja od Cornwalla.
Foto: POOL / PIXSELL / Igor Kralj
FOTO: POOL / PIXSELL / Igor Kralj / POOL / PIXSELL / Igor Kralj

FOTO: POOL/PIXSELL/Igor Kralj

Nakon bogatog programa u Zagrebu, vojvotkinja od Cornwalla danas će posjetiti Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu, što će biti drugi posjet člana britanske kraljevske obitelji nakon što ju je prije 44 godine posjetila kraljica Elizabeta II., a princ od Walesa uživat će u parku prirode Kopački rit te svratiti u Eko centar Zlatna greda. Princ i vojvotkinja posjetit će i Osijek, a navečer se ponovno vraćaju u Zagreb na proslavu 70. godišnjice British Councila u Hrvatskoj.

Princ Charles i vojvotkinja Camilla u posjet Hrvatskoj stigli su u sklopu turneje po regiji u kojoj će posjetiti i Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
26. travanj 2024 06:42