POPULARNOST

Cansu Dere: 'Sila' mi je donijela slavu

Premda je glavna uloga u serijalu “Sila” za tursku glumicu Cansu Dere (32) davna prošlost, jer su prošle već četiri godine otkako je završila snimanje na krajnjem jugoistoku Turske uz sirijsku granicu, njezini obožavatelji još čekaju u redovima kako bi zavirili u spavaću sobu u kojoj je Sila provodila strastvene trenutke s fatalnim agom Boranom. Njihov dom iz serijala bio je smješten u palači Hükümet Konagi, izgrađenoj u trećem stoljeću u gradu Midyatu, a neke scene snimljene su i u najstarijem sirijskom pravoslavnom manastiru Mor Gabrielu iz četvrtog stoljeća, a koji se danas nalazi u Turskoj.

Mehmet Akif Alakurt i Cansu Dere u prizoru iz “Sile”

– “Sila” je moj prvi veliki TV serijal, ta uloga me je proslavila. Uživala sam na snimanju, ali i izvan seta jer sam imala priliku posjetiti neka od najvažnijih arheoloških nalazišta u tom dijelu Turske, što mi je kao bivšoj studentici arheologije, koju nikad nisam diplomirala, mnogo značilo. No, istodobno sam se na vlastite oči uvjerila koliko se život na periferiji zemlje razlikuje od moje svakodnevice u Istanbulu – kaže Cansu Dere, koja je na svakom koraku svjedočila velikom siromaštvu i bijedi lokalnog stanovništva.

Zbog toga se među prvima uključila u humanitarnu akciju za tu regiju – izgradnju osnovne škole za četiri stotine đaka te doma zdravlja, koji je dobio ime upravo prema njezinu liku iz serijala.

Razgovarao Kruno Petrinović Surađivala Maja Kuzmanović Snimio Petar Jurica

Pročitali ste dio razgovora s turskom glumicom Cansu Dere, a gdje može hodati bez tjelohranitelja, zašto u reklamama nikada ne izmišlja i nakon čega je odustala od manekenstva pročitajte u novom broju Glorije (br. 941) ili se pretplatite na PDF izdanje, gdje možete kupiti cijeli broj ili samo jedan članak.

Linker
01. svibanj 2024 06:45