LIJEPA VILA

Cate Blanchett: Muž je opsjednut mojim ušima

Za ženu takve iznimne ljepote, glumica Cate Blanchett birala je doista neočekivane uloge: mnoge su, naime, zahtijevale da se transformira uz pomoć nekog manjeg ili većeg zahvata, katkad do neprepoznatljivosti. Tako je za glavnu ulogu u filmu “Elizabeta” Shekhara Kapura iz 1998., koji joj je donio slavu i prvu nominaciju za Oscara, obrijala kosu iznad čela kako bi što više nalikovala na legendarnu britansku vladaricu.

Za ulogu Boba Dylana u neobičnoj filmskoj biografiji “Mene nema” iz 2007. čvrsto je podvezala grudi i stavila dokoljenku u hlače da se pretvori u muškarca, a kao nestvarno lijepa kraljica Galadriel iz “Gospodara prstenova” i novog nastavka “Hobbit: neočekivano putovanje”, koji upravo ruši rekorde gledanosti u svjetskim i hrvatskim kinima, glumica je morala dograditi uši kako bi izgledala poput vilenjakinje.

– Ulogu sam prihvatila najviše zbog svojeg muža koji je i inače opsjednut upravo mojim ušima – veselo je objasnila 43-godišnja glumica čiji je muž tri godine stariji pisac i scenarist Andrew Upton. Upoznali su se 1997. radeći na Čehovljevoj drami “Galeb” u kazalištu u Sydneyu gdje je Cate Blanchett, koja je nešto ranije diplomirala na australskoj Dramskoj akademiji, igrala glavnu žensku ulogu, i zaljubili su se, kako je nedavno priznala, na prvi pogled.

– To je bio najromantičniji trenutak u mojem životu – tvrdi. Očito je isto to osjetio i Upton, koji ju je samo dva tjedna nakon što su se upoznali zaprosio. Vjenčali su se potkraj iste godine.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Cate Blanchett. Cijeli članak, u kojem slavna glumica otkriva detalje o snimanju filmova, zašto nije išla na medeni mjesec kao i kako održava svoj izgled, potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 940) ili se pretplatite na PDF.

Linker
03. svibanj 2024 16:32