GEMMA ARTERTON

Četiri filma i jedno vjenčanje

Iako je trenutačno jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu, Gemma Arterton (24) sljedećih će se nekoliko mjeseci posvetiti isključivo svom suprugu Stefanu Catelliju (37), s kojim se prvog vikenda u lipnju potajice vjenčala u Španjolskoj.

Britanska zvijezda i anonimni Talijan, komercijalist zaposlen u jednoj londonskoj modnoj kući, u vezi su tek nešto više od godinu dana, no zavoljeli su se na prvi pogled i brzo shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Zaručili su se prošlo ljeto, a vjenčali se tajno jer Gemma Arterton svog dragog ne želi izlagati javnosti. Bračne zavjete izmijenili su u selu Zuheros u Andaluziji, na vrhu brežuljka ispred dvorca iz 11. stoljeća, okruženi samo najbližom rodbinom i prijateljima, a nakon romantičnog obreda kabrioletom su odjurili na medeni mjesec.

Iako je do prije dvije godine bila gotovo nepoznata čak i u domovini, Gemmi Arterton karijera je naglo procvjetala i u samo nekoliko mjeseci predstavit će se u čak četiri filma. U visokobudžetnom filmu “Sudar titana” glumi tajanstvenu Io, u trileru “The Disappearance Of Alice Creed” je žena koju otmu dva muškarca i počnu mučiti, a na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu oduševila je novinare ulogom u komediji “Tamara Drew” Stephena Frearsa. Croisette ipak nije vidjela, jer je u isto vrijeme u Americi promovirala svoj dosad najveći film – holivudski spektakl “Princ Perzije: Pijesak vremena”, koji počinje igrati i u hrvatskim kinima.

Je li vam bilo zabavno svaki dan se odijevati kao princeza? Uživala sam na snimanju dok su me odijevali kao princezu. Moram priznati da sam i poslije filma nastavila nositi takvu odjeću. Ne baš onu u kojoj se pojavljujem u filmu, ali široke hlače i košulje sada su sastavni dio moje garderobe. Ipak, odustala sam od kratkih majica. Kad njih nosite, prevelik je pritisak da uvijek morate imati savršene trbušnjake.

Kako biste inače opisali svoj stil? – Neki dan mi je netko rekao da je moj stil francuski grunge. Taj izraz jednostavno morate voljeti. Dakle, kao rokerica, ali malo više šik.

Kupujete li dizajnersku odjeću? – Ne, dizajnerske haljine se ne kupuju, one se posuđuju. Zapravo, posuđuju ih meni. U ovom poslu postoji pravilo da se nikada ne smije nositi ista haljina dvaput, pa je možda i dobro što ih uvijek moram vratiti, jer tako barem ne dolazim u napast da prekršim to pravilo. Iako, moram priznati, ponekad mi se srce slama kad moram vraćati haljine koje mi se doista sviđaju.

Dolazite li iz umjetničke obitelji? – Moji roditelji vole umjetnost, ali nikada nisu profesionalno radili kao umjetnici. Otac je cijeli život radio kao zavarivač, dok je majka Sally čistačica. Da dolaze iz bogatih obitelji, možda bi se pokušali baviti umjetnošću, no u njihovo doba to je bilo neizvedivo. Trebalo se zaposliti i redovito donositi kući plaću, a ne stvarati umjetnost. Kako ste onda postali glumica? – Nikada nisam ništa drugo htjela raditi. Sa 16 godina u to sam bila uvjerenija nego u bilo što drugo na svijetu, a moja mama bila je dovoljno pametna da me ne tjera da radim ono što ne želim, već je samo rekla da, ako to doista želim, dam sve od sebe da uspijem.

Da imate magični bodež, koji može vratiti vrijeme, što biste promijenili u svojem životu? – Ništa ne bih promijenila, ali voljela bih putovati kroz vrijeme i vratiti se u šezdesete godine. Čini mi se da su se tada ljudi odlično zabavljali u Londonu.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju možete pročitati u časopisu Gloria (br. 805).

Linker
01. lipanj 2024 19:22