ZALJUBLJENI BATMAN

Christian Bale: Bez supruge ne bih ništa postigao

Mračna sjena koja se nadvila nad film “Tamni vitez: povratak” nije nimalo umanjila uspjeh završetka filmske trilogije o Batmanu. Film je samo u Sjedinjenim Državama zaradio više od 160 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja i nastavlja osvajati kinodvorane diljem svijeta, uključivši i Hrvatsku, unatoč stravičnoj pucnjavi na projekciji u Aurori gdje je ubijeno 12, a ranjeno 50 osoba.

I film i sam Batman imaju mračnu stranu, smatra Christian Bale (38), introspektivni glavni glumac koji se tijekom proteklih desetak godina, glumeći čovjeka šišmiša u sva tri filma redatelja Christophera Nolana, potpuno unio u svoj lik.

No, i on sam kao da se neprestano bori s vlastitim demonima – svojom eksplozivnom naravi te složenim odnosom prema roditeljima, kolegama i obožavateljima. Poznat je njegov bjesomučan napad na snimatelja koji je nepažnjom ušetao na set dok je Bale snimao scenu u filmu “Terminator: Salvation”. Nelagodan dojam o Baleu kao živčanom, agresivnom tipu, ostavila je i svađa s majkom i sestrom Sharon u hotelu Dorchester 2008. u Londonu, na premijeri drugog filma trilogije o Batmanu.

Ovih dana, neposredno pred premijeru “Povratka Tamnog viteza”, dodatno ga je ocrnio i njegov bivši agent Harrison Cheung koji je upravo objavio skandaloznu knjigu o Baleu. U knjizi se otkriva kako je Bale bolesno ljubomoran na Leonarda DiCaprija koji mu je preoteo priželjkivane uloge u mnogim filmovima.

Sa suprugom Sibi Blažić, bivšom manekenkom bosanskih korijena, Bale se upoznao na roštilju kod glumice Wynone Ryder kojoj je Sibi bila osobna pomoćnica. Vjenčali su se šest godina poslije, 2000. u Las Vegasu, bez ikakvih priprema i planiranja, a 2005. rodila im se kćerkica Emmeline.

– Volim izgovarati riječi “moja žena”. Neki dan sam natjerao tipa da joj se ispriča jer je bio nepristojan. Kad sam mu rekao “ispričaj se mojoj ženi”, nisam se mogao prestati smijati, tako mi je to bilo lijepo izgovoriti – izjavio je jednom Bale koji je rekao da kod Sibi najviše voli što je odlučna, tvrdoglava, vatrena žena i da mu je to jako seksi.

– Mislim da nikad ne bih postigao sve što jesam da nije bilo nje – priznaje Christian Bale.

Marta Štoos

Pročitali ste skraćeni tekst o Christianu Baleu. U tiskanom izdanju Glorije (br. 916) saznajte i sve ostale detalje o njegovoj burnoj naravi, djetinjstvu i odluci da postane glumac te životu sa suprugom Sibi Blažić. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
12. travanj 2024 03:33