IDEALAN PAR

Cressida Bonas: nekonvencionalna plesačica i konobarica buduća je supruga princa Harryja

Najpoželjniji neženja plave krvi spreman je za brak, tvrde prijatelji Harryja od Walesa (29) i prognoziraju da će prpošni kraljević već oko Božića zaprositi svoju djevojku, diplomiranu plesačicu plemenita roda Cressidu Bonas (24).

Par je u vezi od lanjskog svibnja, a o vjenčanju su ozbiljno počeli razgovarati u rujnu. Harry je Cressidu predstavio svojoj uzvišenoj obitelji koja je, navodno, zadovoljna njegovim izborom. Buduća nevjesta daleka im je rođakinja jer je po majčinoj liniji izravno povezana s kraljem Eduardom VII., najbolja joj je prijateljica Harryjeva sestrična, princeza Eugenie, s princezom Beatrice trčala je londonski maraton, u Verbieru je skijala s princem Andrewom, a princ William neko se vrijeme viđao s njezinom polusestrom Isabellom.

Tko je Cressida Bonas?

Prinčeva odabranica tri je godine kao tinejdžerica vježbala balet, a suvremeni je ples studirala na Sveučilištu u Leedsu i ljetos diplomirala na konzervatoriju Trinity Laban u Greenwichu. Trenutačno pokušava naći posao u nekom od londonskih kazališta. Kad je upoznala Harryja, radila je kao manekenka za Burberry. Tijekom studija voljela je jednog drugog Harryja: njezin tadašnji dečko bio je plavokosi Harry Wentworth-Stanley, čiji je očuh George Milford Haven – nećak kraljice Elizabete. Lani je nekoliko mjeseci provela u Sydneyu konobareći u barovima i restoranima. Priča se da joj je omiljeno piće čisti kubanski rum, najdraži sport tenis, a najveća slabost čokoladne torte. Doma voli zapaliti mirisne svijeće i prepustiti se sanjarenju ili čitati romane Jane Austen. Vjerojatno zbog profesionalne deformacije ne podnosi film “Prljavi ples”, voljela je gledati serijal “Zapadno krilo” i divi se glumačkim kreacijama Seana Penna. Lijepo pjeva, što je pokazala na Isabellinoj svadbi u Južnoafričkoj Republici kad je mladencima otpjevala Gershwinovu baladu “Love Is Here to Stay”. Mladenka je od ganuća zaplakala i zabila glavu u krilo.

Poveznica s Kate Midlleton

Buduća Harryjeva supruga zna se lijepo odjenuti, ali se ugodnije osjeća u ležernim trapericama, trenirkama, vestama i tenisicama. Svoju dugu plavu kosu podvezuje raznobojnim elastičnim trakicama, a frizira se kod Jamesa Prycea, stilista koji je oblikovao svadbenu frizuru njezine buduće šurjakinje, vojvotkinje od Cambridgea. Frizerski atelijer Josh Wood, gdje Pryce šišanje i feniranje naplaćuje i do 250 funta, zasad je jedina modna paralela između Kate Middleton i Cresside Bonas, koja nema razloga mijenjati svoj stil jer je Harryja osvojila upravo time što prkosi uzusima svoga staleža. Princu su njegove bivše ljubavi Florence Brudenell-Bruce i Chelsy Davy bile previše konvencionalne da bi ih zaprosio. Pristane li Cressida Bonas na brak s Harryjem, britanski bi dvor zaista mogao postati zabavniji od Disneylanda.

Linker
29. travanj 2024 01:24